Detenen vuit persones relacionades amb sis robatoris a municipis del Garraf

Els lladres, sense vincle entre si, van actuar a domicilis de Vilanova i la Geltrú, Sitges i Sant Pere de Ribes

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Els Mossos d’Esquadra han detingut durant l’últim mes vuit persones relacionades amb sis robatoris comesos a diferents municipis del Garraf. Els arrestats, la majoria sense vincle comú, tenen entre 18 i 28 anys, i hi ha un vuitè detingut menor d’edat. Estan acusats de robatoris amb força i hi ha un cas de robatori amb violència.

En concret, els lladres van actuar entre finals de setembre i el 21 d’octubre, entrant a robar a domicilis de Vilanova i la Geltrú, Sitges i Sant Pere de Ribes. Després de les diverses detencions, els arrestats van passar a disposició dels respectius jutjats, que van decretar la llibertat amb càrrecs excepte per a dos d’ells, que van ingressar a presó.

Els primers robatoris van a ser a Vilanova i la Geltrú a finals de setembre. Els lladres van actuar dos dies consecutius en dos domicilis d’un mateix carrer, als quals van accedir forçant les portes d’accés i se’n van endur diversos objectes. Fruit de la investigació policial, el dia 5 d’octubre els Mossos d’Esquadra van identificar i detenir un dels autors dels fets, mentre que el dia 30 del mateix mes van arrestar el segon.

En paral·lel, a Vilanova i la Geltrú la policia també ha resolt un altre robatori comès l’1 d’octubre. El lladre va entrar a un domicili mentre els propietaris dormien, però el van sorprendre en ple robatori. Després de forcejar, l’home va fugir amb patinet elèctric i la víctima va avisar la policia. Hores més tard, els agents van localitzar una persona que coincidia amb la identitat descrita i el van arrestar per un delicte de robatori amb violència i intimidació.

El quart robatori resolt pels Mossos d’Esquadra es va cometre el 3 d’octubre a Sitges. L’autor dels fets va entrar a un habitatge i se’n va endur diversos objectes, com rellotges, bolígrafs i diners en efectiu. Els investigadors van aconseguir identificar el presumpte autor i detenir-lo el 22 d’octubre.

D’altra banda, els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement d’un cinquè robatori el passat 20 d’octubre a Vilanova i la Geltrú. Gràcies a les gestions d’investigació, els agents van identificar el lladre i el van arrestar el passat 23 d’octubre mentre estava allotjat en un hotel de Granollers.

Per últim, pel que fa al sisè robatori, aquest es va cometre a Sant Pere de Ribes el 21 d’octubre. Els autors dels fets havien pujat per la canonada de l’exterior de l’edifici, arribant fins a la balconada i havien trencat el vidre per accedir a l’interior del domicili. Els investigadors van aconseguir detenir els dos presumptes autors el 29 d’octubre.