Presentació del Carnaval de Sitges 2018

Sitges viurà del 8 al 14 de febrer una nova edició del Carnaval, considerat un dels 10 millors Carnavals del món

Sitges viurà del 8 al 14 de febrer una nova edició del Carnaval, considerat un dels 10 millors Carnavals del món. Es tracta de la festa més multitudinària i colorista del calendari d’esdeveniments del municipi que comença Dijous Gras (8 de febrer) i finalitza Dimecres de Cendra (14 de febrer). Un any més, els dos dies més participatius seran el diumenge i el dimarts amb les rues infantils i la dels adults que tornaran a desfilar pels carrers de la vila amb un total de 44 colles i més de 2.200 participants.

El Carnaval 2018 serà “el de la consolidació dels canvis després de l’èxit del Carnaval 2017”, tal com ha afirmat la regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau. “Serà un any marcat per la unificació dels recorreguts de les rues, infantils i adults, que per motius de seguretat i arran de les diferents valoracions recollides s’iniciaran totes les rues des del Passeig de la Ribera i acabaran al Cap de la Vila”, ha dit Tubau. El recorregut de les rues serà, per tant, des del capdavall de l’avinguda Sofia, Passeig de la Ribera (banda mar), La Fragata, Passeig de la Ribera (banda muntanya), Bassa Rodona, plaça del Pou Vedre, Espalter, Sant Francesc fins arribar al Cap de la Vila. I en el cas de les dues rues infantils serà el mateix itinerari però al Passeig de la Ribera, es girarà a l’alçada de l’estàtua de El Greco -en direcció Terramar- i s’entrarà per Bassa Rodona per seguir fins a la plaça del Pou Vedre.

Amb aquest itinerari s’elimina la possibilitat que el cap de la rua es trobi amb la cua i es creï un circuit tancat però, tal com recorda la regidora Rosa Tubau, “sempre mantenint una part del recorregut pel centre del poble per preservar l’essència i la personalitat del nostre Carnaval. Però també aportant nous valors com que el Carnaval surti d’un dels espais més emblemàtics de la vila, el Passeig de la Ribera”. Per aquest motiu, l’organització del Carnaval reforça la il·luminació al llarg de tot el passeig on també s’han previst activitats i serveis adreçats a un públic familiar.