Més d’una vintena de formacions i artistes locals exhibiran el seu talent al Festival Jardins de Terramar

La segona edició del Festival Jardins de Terramar tornarà de nou a exhibir artistes de renom internacional i formacions locals. 24 artistes del municipi passaran pels escenaris del Pop Up i de dansa als jardins del Terramar i es podran veure gratuïtament. El festival Jardins de Terramar se celebrarà enguany del 19 de juliol al 4 d’agost

Imatge d'artistes locals. Foto: Aj. Sitges

Sitges es prepara per viure la segona edició del Festival Jardins de Terramar que enguany se celebrarà del 19 de juliol al 4 d’ºagost. De nou, els jardins noucentistes del Terramar tornaran a acollir artistes consagrats del panorama musical i artistes i formacions locals. Una combinació que amanirà el certamen que ja és considerat com el festival de música de referència de la marca Costa Barcelona.

El primer tastet del que es podrà veure en aquest edició del Festival de Terramar tindrà lloc el proper dissabte 8 de juny de 12 a 15 h amb Ninot que actuarà a la plaça de l’Ajuntament, en el marc de Vermuts a la Palmera que organitza el col•lectiu La Palmera Torta, conjuntament amb la regidoria de Cultura, Tradicions i Festes de l’Ajuntament de Sitges.

Un dels segells d’identitat del Festival de música Jardins de Terramar és l’aposta pel talent local, a través de la música, la pintura i la dansa. Enguany Aitana serà l’encarregada d’obrir la programació del Festival Jardins de Terramar, juntament amb el grup K-LIU, la formació composada per vuit joves d’entre 17 i 26 anys. K-LIU ha estat nomenat millor “Artista Revelació 2018” a la gala dels Premis Enderrock 2019. El mateix dia, a l’escenari de la dansa, hi actuarà aquest mateix dia Roger Bernad.

El 20 de juliol, el combinat de Luís Fonsi i els artistes locals Betson i Elena Cester / Sara Colomino seran els protagonistes de la jornada. El primer cap de setmana de Festival es tancarà amb una proposta per a les famílies, amb l’espectacle de la Família dels Súpers i Jazz de la mà d’Apocadixie Cotton Pickers. En aquesta ocasió, els sitgetans Apocadixie Cotton Pickers portaran el jazz de Nova Orleans a la selva dels ritmes, on hi trobaran bèsties com el Tucà Corxeres o l’Hipopòtam Rodopòtam. Un concert per a petits i grans.

La següent cita arribarà de la mà de Joan Báez, Doo-Arte i l’Esplai de Dansa del Casino Prado Suburense que farà una mostra de l’estil clàssic i neoclàssic. George Benson, Ninot i la companyia de Dansa Eva Hernández, conformaran el següent dels tridents per fer una proposta que no deixarà indiferent al públic assistent. L’Especial John Williams, el grup Dewinter amb melodies synth pop i post punk amb bases electròniques i el solo de dansa contemporània de Melissa Merin seran els protagonistes del 27 de juliol.

El diumenge 28 de juliol arribarà un dels plats forts del Festival amb la proposta formada per Rick Astley, Llørenz i Silvia Cuesta. El dimarts 30 de juliol tindrà lloc un dels primers espectacles que ha penjat ja el cartell de complert amb God Save The Queen, Esteve Molero i Vella Llatina que mostrarà els ritmes que van anar i tornar de Cuba amb els indians catalans, i la dansa neoclàssica d’Anna Vilà.

Amb Hombres G, el 31 de juliol, hi actuaran Malmö 040 i la companyia Tour Jove Ballet de l’escola Lolita Vilalta que ha recollit nombrosos premis i reconeixements en els darrers anys. Un dels dies més moguts també serà l’1 d’agost amb Melendi, Rumbalmins i el flamenc de Sitges Taller de Danza. El 2 d’agost Morat arribarà a Sitges on actuarà amb els Full Time Losers i el grup de dansa urbana de Miriam i Kike. Aquest grup presentarà una peça de dansa urbana creada pels professors i coreògrafs Kike Granero i Miriam Martínez, i ballada per les alumnes del grup d’avançat, que enguany han competit i guanyat diferents premis a nivell nacional.

El penúltim dia de Festival serà el torn del Dúo Dinàmico, Kinetics i l’actuació de l’Institute of the Arts Barcelona. El cartell d’aquesta segona edició del Festival Jardins de Terramar el tancaran Niña Pastori i Pintant la Pachamama 5. A partir de les creacions originals al piano de Tutu Pachamama, Blanca Benítez reflectirà amb la seva pintura la vibració de la música. Aquesta serà la cinquena vegada que els dos artistes es troben per jugar i fusionar-se davant del públic.

Aquest any, Sitges celebra el centenari de la primera Ciutat – Jardí de Catalunya, el Terramar. Una celebració de la que també es gaudirà en el marc del Festival de música ja que es podrà veure l’exposició itinerant que commemora l’efemèride, inaugurada recentment i que durant les properes setmanes recorrerà espais com l’audòdrom de Terramar o l’hotel Terramar.

Acords del Festival

El Festival de Música Jardins de Terramar comportarà a Sitges el foment de talent local i alhora acords amb diferents entitats de la vila, com és el cas del Gremi d’Hostaleria de Sitges o el Consorci del Patrimoni. I és que els artistes d’aquest 2019 tindran de primera mà informació de les exposicions que es poden veure a Sitges i de l’oferta hotelera i gastronòmica.