"Los Pájaros del Sur" el nou curtmetratge del ribetà Gonzalo G. Undurraga

Imatge del cartell. Cedida

Gonzalo G. Undurraga recentment va dirigir el seu últim curtmetratge “Los Pájaros del Sur” al costat del seu equip professional, on s’aborda de ple el tema de la immigració. El curt reflecteix la vida dels immigrants que arriben en pastera, on a través de la ficció es recrea el drama de les pasteres i és que no tots aconsegueixen ser rescatats.

Protagonitzat per Justino Mendes i Asha Bah, amb la direcció de fotografia de Pol Renau o el vestuari de Giselle Pomito entre altres integrants de l’equip, el director vol posar en relleu la trascendentalitat del so en el nou curt.  Per a Undurraga, el so es converteix en una cosa important. “El so és molt important al cinema, i a vegades oblidem la importància que té, i en Los Pájaros el so reflecteix el drama, és un personatge més” assegura Undurraga.

“Es mostra el drama des de la mirada de la infància”. Un drama que està passant diu el director. A més a més, el film ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i la Diputació de Barcelon, així com amb la productora As Cinema d’Eric Abad. També es va aconseguir mecenes de diferents locals de voltant com per exemple Aunar Viatges o Mon Vi.

Anteriorment, Gonzalo G. Undurraga també va dirigir un curtmetratge “Angelito” de calibre reivindicatiu i social, i que en aquest cas parla de la violència de gènere. “Angelito” ha estat seleccionat en 26 festivals i nominat en dos festivals de curtmetratges. Entre les principals diferències entre els dos curts del productor, per a Undurraga “la diferència és que Angelito està rodat en blanc i negre, tot el contrari als Pájaros que és en color. De fet és la primera experiència que realitzo en color”. Angelito també retrata el drama des de la mirada de la infància. Segun assenyala el director, Angelito barreja el tema social “la violència de genero” amb el film noir.