La Producció Nacional de Dansa arriba a VNG el 18 de novembre

Avatar photo

Catalunya posa en marxa la primera Producció Nacional de Dansa, impulsada pel Departament de Cultura, que es podrà veure a 18 municipis implicats en el Pla d'Impuls de la Dansa

S’ha presentat al Mercat de les Flors la Producció Nacional de Dansa, un projecte impulsat pel Departament de Cultura que presenta un programa doble de la mà dels coreògrafs Roser López Espinosa i Thomas Noone.
S’estrenarà el 28 de setembre al Mercat de les Flors, que en fa la coordinació i producció executiva, i posteriorment farà gira pels 18 municipis catalans que hi donen suport, entre els quals hi ha Vilanova i la Geltrú, i que formen part del Pla d’Impuls de la Dansa 2016-2017, que té com a objectiu el desenvolupament del sector.

El conseller de Cultura, Lluís Puig, ha presentat la Producció Nacional de Dansa de Catalunya (PND), una peça de gran format escènic que té com a objectiu visibilitzar, compartir i apropar a públics més amplis els creadors de dansa del país. La PND presenta un programa doble de la mà dels coreògrafs Roser López Espinosa (amb “L’estol”) i Thomas Noone (amb “Many”), els quals van ser escollits per concurs públic d’entre vuit projectes presentats.

La producció és un projecte de país, que ha de promoure l’interès de la dansa entre el gran públic, no acostumat a veure-la. Per aquest motiu, i en paral·lel, la Producció promourà d’activitats pedagògiques i recursos adreçats a la creació de públics, que formen part de la proposta i alhora la complementen.
Després del Mercat de les Flors, on serà del 28 de setembre a l’1 d’octubre, l’espectacle iniciarà una gira per 18 municipis catalans: Olot, Reus, Mataró, Manresa, Vic, Lleida, Viladecans, L’Hospitalet de Llobregat, Vilanova i la Geltrú (Teatre Principal), Badalona, Tortosa, Sant Cugat del Vallès, Terrassa, Santa Coloma de Gramenet, Girona, Granollers, Figueres i Sabadell.

Sobre els dos coreògrafs del projecte, Roser López Espinosa ha estat formada a la MTD d’Amsterdam, va rebre la beca danceWEB de Viena, i ha treballat amb coreògrafs catalans com Àngels Margarit o Cesc Gelabert, i Katie Duck i Marta Reig a Holanda. Des de 2006, també desenvolupa la seva pròpia obra com a creadora, que li ha valgut el reconeixement amb diversos premis, com el Primer Premi de Solos de Masdanza, i és regularment present als escenaris internacionals. Ha estrenat al Mercat de les Flors, i ha estat convidada a crear peces per a companyies internacionals, als Països Baixos o a Suècia. També ha dirigit creacions a Amsterdam i a Mèxic. És artista associada al centre de creació La Caldera a Barcelona, professora a diversos centres de formació, i imparteix cursos a festivals internacionals. El seu treball de creació s’ha programat a festivals internacionals d’Europa i Amèrica Llatina, així com a Egipte, Canadà i Japó. www.roserlopez.com
La seva creació per a la PND, “L’estol”, pren com a partida el viatge de migració de les aus i el desig de volar. Se centra en l’entramat de cossos i de complicitats possibles dins del grup per avançar plegats i aconseguir un objectiu comú: volar a través d’immensos paisatges. Es tracta d’un viatge en grup que ens parla de l’animalitat del cos i del moviment, de l’esforç i la resistència, la bellesa i l’esperit de llibertat.
Pel que fa a Thomas Noone, és un coreògraf amb un estil físic, atlètic i poètic que s’ha convertit en el segell de les seves creacions. Resident al SAT! Teatre, treballa amb la seva companyia des de 2001 i també com a coreògraf convidat per a companyies internacionals. Ha creat una vintena d’espectacles amb Thomas Noone Dance i ha col·laborat amb entitats com el festival Grec o el Mercat de les Flors. La companyia gira regularment per Catalunya, Espanya, Europa, Amèrica del Sud i altres països com ara Corea o el Líban. També ha creat peces per a companyies de Suècia, França, Alemanya, Xile o Gran Bretanya. És director artístic del festival Dansat i assessor de dansa de la programació regular del SAT! Teatre. L’any 2011 va rebre el Premi Ciutat de Barcelona. www.thomasnoonedance.com
La seva creació per a la PND, “Many”, és una peça abstracta on la narrativa sorgeix del mateix moviment i organització del grup. El fil conductor és la dinàmica del moviment i la música, que porta a l’espectador des del principi fins al final. La temàtica se centra en l’individu versus el grup, quan lluitem per a destacar o intentem desaparèixer entre la massa. La paradoxa de voler ser individu però no voler patir la vulnerabilitat de l’ésser solitari, o agonitzar entre l’homogeneïtat per beneficiar-se de l’anonimat del grup.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Rebuda institucional als coordinadors del projecte europeu Erasmus concedit a l’escola Pla de Mar de Coma-ruga

Notícia següent

L’Eco de Sitges denuncia que Correus es nega a repartir la publicació per una portada sobre l’1-O

Notícies relacionades