El president del Parlament, Roger Torrent, visita Sitges en honor a la diada de Sant Bartomeu

La Diada de Sant Bartomeu ha comptat amb la presència del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent

Imatge de la corporació i el president Torrent. Foto: Aj. Sitges

La diada en honor a Sant Bartomeu arrenca com és tradicional cada 24 d’agost amb l’alegre i festiva Matinal. A les sis del matí puntualment balls populars, entremesos i imatgeria festiva desfilaven pels carrers de Sitges en honor al patró i davant un nombrós públic. Moltes persones vestides de blanc, amb faixa i espardenyes de betes podien formar part del seguici al ball de faixes.

La jornada continuava amb el Solemne Ofici Concelebrat en honor al sant patró, que ha tenia lloc a la parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla a dos quarts d’onze del matí i que ha comptat amb l’assistència del president del Parlament, Roger Torrent. La segona autoritat de Catalunya acompanyava l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, i la resta de regidors de la corporació. Coincidint amb el 40è aniversari de la colla Mitjana del Ball de Bastons realitzava l’ofrena Sant Bartomeu.

Seguidament, es celebrava l’apoteòsica Sortida d’Ofici, un dels moments més emotius i especials de la Festa. Un cop desfilats tots els balls i entremesos, la banda interpretava un any més l’Himne Nacional de Catalunya ‘Els Segadors’ a la mateixa plaça de l’Ajuntament.