Canyelles lliura la Medalla de la Vila al pintor Joaquim Budesca

Ha confiat a l'Ajuntament de Canyelles la gestió de la cessió de part de la seva obra a diversos municipis

Imatge de Joaquim Budesca rebent la medalla. Cedida

El reconegut pintor vilanoví Joaquim Budesca i Català ha rebut aquest diumenge 8 de setembre la Medalla de la Vila de Canyelles. L’acte s’ha celebrat al Saló de Plens del Consistori canyellenc, de la mà de l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet. El govern de Canyelles vol retre un homenatge a Budesca per la seva llarga trajectòria artística però també per haver confiat en la persona de l’alcaldessa de Canyelles la gestió de la cessió de part de la seva obra a diversos municipis d’arreu del país, entre els quals el mateix Canyelles.

L’alcaldessa de Canyelles ha lloat la tasca de Budesca com a artista i també com a pintor i ha anunciat que l’Ajuntament li dedicarà un dels seus espais.

Durant l’acte, s’ha comptat amb la intervenció del periodista Josep Maria Cadena, que ha fet un recordatori a la trajectòria del pintor vilanoví.

Canyelles ja lva fer un petit acte d’agraïment l’octubre del 2018 a Joaquim Budesca, però ara vol retre aquest homenatge ja que la seva acció suposa la promoció i l’enriquiment cultural del municipi i també posar el nom de Canyelles al capdavant de l’àmbit cultural del país. Aquest agraïment es va fer durant el lliurament de la primera Medalla de la Vila de Canyelles, al Doctor Fernando Echevarne..

Una de les distincions que el Reglament d’Honors i Distincions de l’Ajuntament de Canyelles inclou és la Medalla de la Vila, que es lliura a persones, entitats o agrupacions que hagin sobresortit per la seva tasca meritòria i actuació en benefici i/o honor de la vila. Es concedeix com a reconeixement o agraïment del municipi cap a aquelles persones o entitats, per una activitat que hagi tingut gran relleu i transcendència cap al municipi. En aquesta ocasió, el pintor Joaquim Budesca.