Cubelles continua amb les tasques de desinfecció

Medi Ambient introdueix canvis en el servei de neteja viària per prioritzar tasques de desinfecció, ara que l'absència de persones al carrer ha reduït la brutícia

Imatge de les tasques de desinfecció a Cubelles. Cedida

La regidoria de Medi Ambient segueix amb les accions de neteja i desinfecció per tal de minimitzar els riscos de contagi del COVID-19 a la via pública. A les mesures adoptades la setmana passada d’afegir una base de lleixiu a l’aigua que les màquines ruixen habitualment en les tasques regulars de neteja viària, aquesta setmana s’ha afegit una desinfecció extraordinària dels contenidors, a càrrec de la Mancomunitat Penedès-Garraf, que és la titular del contracte de recollida d’escombraries.

Les tasques de desinfecció van començar divendres passat, dia 27 de març, per la zona del nucli antic, i segueixen aquest dilluns dia 30 per la zona de La Creu i s’anirà extenent a tots els sectors del municipi. Durant l’execució d’aquesta feina s’aprofita també per deixar obertes les tapes d’aquells contenidors que ho permeten, per evitar que tant les persones usuàries com les que fan la recollida d’escombraries entrin en contacte amb els contenidors. Tot i això, és obligatori dipositar les deixalles dins dels contenidors i no fora dels mateixos, per evitar problemes de salut i l’acumulació de deixalles a la via pública. Així mateix, les autoritats sanitàries, quant a la gestió de deixalles domèstiques, recomanen rentar-se les mans abans i després de dipositar-les.

Servei de neteja viària

Pel que fa a la neteja viària, l’empresa CESPA, recent adjudicatària del servei, manté la desinfecció periòdica de les zones més transitades, especialment les properes a centres sanitaris, farmàcies i comerços d’alimentació. Un cop s’ha pogut normalitzar la neteja del municipi, protegint els equips de treball de possibles contagis evitant que coincideixin dos torns de persones a la vegada, l’empresa planteja alguns canvis encaminats a ser més eficients en la neteja, tota vegada que l’absència majoritària de persones al carrer redueix els nivells de brutícia. Potenciar la recollida dels abocaments fora del contenidors, la desinfecció de les zones més transitades i la reducció de l’ús de les bufadores, són algunes d’aquestes mesures.

L’Ajuntament de Cubelles fa una crida a la responsabilitat de la ciutadania que ha de sortir per fer les seves gestions imprescindibles perquè no embrutin els carrers i, en especial, a no deixar res fora dels contenidors.

Si aquesta recomanació ja és de sentit comú en una situació normal, en l’actual estat d’alarma per la pandèmia del COVID-19 encara és més important. D’aquesta manera s’evitarà que els serveis de neteja viària hagin d’esmerçar esforços en recollir el que embrutem, exposant-se en alguns casos al virus pel tractament d’alguns residus, en comptes de poder fer tasques de desinfecció.