Frau flagrant i nepotisme execrable a ERC Sant Pere de Ribes

La militància de la Secció Local d'ERC a Sant Pere de Ribes hem redactat una nota de premsa per denunciar públicament el joc brut, les irregularitats i els interessos obscurs del President Comarcal d’ERC en funcions, Josep Tomàs Àlvaro

La militància de la Secció Local d’ERC vam aconseguir 1344 vots i 2 regidors en les darreres Eleccions Municipals, el millor resultat des de la II República, gràcies al projecte engrescador liderat pel cap de llista i portaveu Xavi Pascual.

Ara ens veiem obligats a denunciar públicament el joc brut, les irregularitats i els interessos obscurs del President Comarcal d’ERC en funcions, Josep Tomàs Àlvaro, en contra de la nostra agrupació política i tota la militància que en forma part. La Presidència Comarcal d’ERC va proposar una solució kafkiana i intolerable per Sant Pere de Ribes: saltar-se la sobirania de la Secció Local per col·locar com a regidor el seu propi cosí. És això possible? Doncs és el que està passant. Recentment, han aparegut notes de premsa redactades a la comarcal d’ERC als diaris i televisió amb informació clarament errònia quan no deliberadament falsa.

1. Assemblea mal convocada i amb irregularitats estatutàries flagrants

No hi ha va haver cap assemblea legalment convocada d’acord amb els estatuts d’ERC perquè no va existir cap comissió organitzadora tal com es requereix. L’agrupació local no pot acceptar per vàlida una “pseudo-assemblea” i uns acords clarament irregulars sense cap acta oficial de la mateixa.

2. Acords presos de dimissió amb conflicte d’interessos

En la “pseudo-assemblea” es va proposar fer dimitir en Xavi Pascual i la Lucre Ballvé. Aquesta es va fer coincidir el mateix dia i hora que el Ple Municipal, motiu per al qual el portaveu Xavi Pascual no va poder assistir perquè estava complint amb el seu compromís i obligacions al Ple Municipal, cosa que no va fer la regidora Lucre Ballvé, que va abandonar les seves obligacions de regidora per assistir a la “pseudo-assemblea”.

Per majoria simple, amb només un vot de diferència, s’acorda que tant en Xavi Pascual com la Lucre Ballvé han de dimitir però en cap moment es decideix qui els substituirà.

Quan la militància ribetana tenim coneixement de totes les irregularitats no donem per vàlida la “pseudo-’assemblea”. No passa el mateix amb el president de l’executiva comarcal d’ERC en funcions, en Josep Tomàs Álvaro, que sí dóna per bons uns acords basats en un frau flagrant contra els estatuts d’ERC.

A més a més, s’inventa un acord que mai es va prendre: saltar del número 3 de la llista fins al número 7, que ocupa en Jaume Álvaro, menyspreant i vulnerant tots els drets de les persones que formen part de la llista electoral. En un exercici de nepotisme execrable, resulta que la persona que proposa el president de la comarcal és el seu propi cosí. Tot queda en família. Una coincidència? O un clar conflicte d’interessos

3. La militància de Sant Pere de Ribes proposem:

El nostre portaveu no ha de dimitir, en Xavi Pascual gaudeix del suport de la nostra militància perquè ha treballat amb lleialtat, dedicació i compromís amb el programa i el projecte municipal elaborat entre tota la militància. Defensem que ha de continuar sent el nostre portaveu.

Davant d’aquests fets que vulneren els drets de la militància de la Secció Local d’ERC, hem portat a la Comissió de Garanties un recurs d’impugnació que actualment està tramitant-se.

La militància de la Secció Local d’ERC exigim la convocatòria d’una assemblea que compleixi, aquest cop sí, amb tots els requisits estatutaris del partit. Basant-nos en la transparència, la democràcia, el diàleg i essent lleials als valors republicans del nostre partit, creiem que la millor solució possible és aquella que passi per la convocatòria d’una assemblea on la militància local pugui decidir el seu futur lliurement.