Es presenta el projecte de millora del casc antic de Ribes

Avatar photo

Un cop finalitzades les obres la gestió d’aquesta travessera passarà a ser municipal.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i la Diputació de Barcelona treballen conjuntament en la reurbanització de la travessera BV-2112 (carrer Major, carrer St. Pere, pl. de la Font, pl. de la Vila i pl. del Centre). L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, i el president delegat de l’àrea d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Pere Pons, han presentat aquest dimecres el projecte de millora urbana d’aquest àmbit del casc antic de Ribes

L’alcaldessa ha explicat que el consistori fa temps que treballa en aquest pla de millora per poder fer “un canvi substancial i dignificar el casc antic”. En aquest sentit, ha agraït a la Diputació de Barcelona “aquesta empenta i per tenir aquest projecte gairebé enllestit” que suposarà “recuperar aquests espais, on les voreres són molt estretes, per a les persones, tot i que el vehicles també hi podran passar”. Es tracta de 600 metres lineals d’arranjaments amb un cofinançament de gairebé 1,5 milions d’euros. Pel que fa a la plaça de la Vila, Abigail Garrido ha assenyalat que es mantindran els arbres i la font, però s’ampliarà l’espai per a les persones, tenint en compte que és el lloc on es troba la Casa de la Vila i es fan les celebracions de festes majors. “La plaça de la Vila és la plaça de tothom, dels veïns i veïnes i volem que sigui així”, ha afirmat. De manera natural el trànsit arriba fins a la plaça de la Font, on hi ha “una font catalogada amb una història molt important i li donarem protagonisme i la dignificarem amb una plataforma única”. Quant al carrer Major “amb voreres molt estretes i molt transitat, tenim un arranjament molt pensat per a aquesta via”, ha remarcat. 

El projecte promou una mobilitat més sostenible i segura, prioritzant l’espai pel vianant tot donant resposta a les necessites de mobilitat i habitabilitat de l’entorn, i potenciant l’activitat social, economia i cultural d’aquest punt central del nucli de Ribes.

L’alcaldessa també ha destacat que l’objectiu d’aquesta renovació és “conjugar els vianants amb els vehicles, sense ser un canvi radical, sinó una proposta que pot tenir les dues funcions”. Cap a l’estiu, es preveu obrir un procés de participació amb el veïnat per acabar de tancar el projecte, de tal manera que les obres puguin començar l’any 2024. 

El president delegat de l’àrea d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Pere Pons, ha dit que aquest projecte suposa “una gran transformació per Ribes en només 600 metres”, tenint en compte que en aquest poc espai “ens trobem entitats, l’ajuntament i molta activitat que conflueixen en tres places. És un projecte que ha trigat una mica més del compte però perquè hi hagut molta feina darrera, de trepitjar el territori i  d’entendre-ho”. Tanmateix, “la transformació no només serà pels usuaris sinó també pels veïns i veïnes, perquè deixarà de ser una carretera”, atès que la gestió passarà a ser municipal . 

Tal com s’ha fet en altres punts del municipi, com ara el carreró de la Torreta, els carrers de Sant Sebastià i 9 de novembre o el carrer Pere II a les Roquetes, la intenció és recuperar i adequar el casc antic prioritzant-lo per als vianants, executant progressivament aquelles actuacions contemplades en els plans de millora urbana i d’altres que puguin ajudar a assolir el municipi per a les persones. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament de Cambrils reconeix la tasca del Club Muay Thai i Boxa Cambrils

Notícia següent

Nova senyalització a les platges per facilitar la localització de situacions d’emergència

Notícies relacionades