Els Mossos d’Esquadra denuncien tres persones per trencar el confinament a les platges de Sitges

Les va localitzar l’helicòpter dels Mossos d'Esquadra i van ser denunciades a peu de platja per les patrulles de seguretat ciutadana

Imatge de la platja precintada. Foto: Aj. Sitges

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra van denunciar el dimarts 14 d’abril dos homes, de 56 i 38 anys, un de nacionalitat espanyola i l’altre italiana, tots dos veïns del mateix municipi, per incomplir el confinament, quan prenien el sol a les platges de Sitges.

Per dur a terme les funcions i mesures establertes en el Reial Decret 463/2020, el cos de Mossos d’Esquadra va iniciar el 20 de març el pla operatiu ORIS arran del qual s’activaven tots els recursos propis disponibles.

 Des de l’activació d’aquestes mesures la Unitat de Mitjans Aeris van aportar un patrullatge aeri amb l’helicòpter policial per tal de supervisar, controlar i donar avís, si s’escau, davant incompliments flagrants detectats a les dotacions terrestres dins del confinament decretat fins a la resolució que derogui aquesta ordre governamental.

El 14 abril aquest servei prestava servei sobrevolant les platges de Sitges quan, cap a les 11.30 hores a la platja de Port Ginesta, va localitzar una parella prenent el sol, sense cap tipus de protecció contra la COVID19.

L’helicòpter va veure que la dona marxava i no la van poder localitzar. L’home va ser identificat i denunciat, tot i que argumentava que estava passejant el gos, estava molt lluny del seu domicili i els agents l’havien vist prenent el sol en companyia.

La segona actuació va tenir lloc mitja hora després, a l’anomenada platja de l’home mort de Sitges. L’helicòpter va localitzar una altra parella prenent el sol en aquest cas en una cala, a la qual s’accedeix només a peu i després d’un trajecte de 15 minuts des de la costa. Quan la parella va veure l’helicòpter dels mossos es va amagar en una zona boscosa propera, per a evitar ser identificats.

Els agents van activar una patrulla de la comissaria de Sitges i els van informar de la possible localització de la parella.

Poc després, l’helicòpter va deixar de sobrevolar aquell espai i la parella va sortir del seu amagatall, però van ser interceptats i denunciats per la patrulla. L’home de nacionalitat italiana i veí de Sitges, va manifestar com a excusa que havien sortit a buscar llenya al bosc.  

Cal recordar que durant el període de confinament obligatori vigent, actualment no està permesa cap activitat de lleure a l’aire lliure, que no estigui recollida al Reial Decret.