Els casals i campus d’estiu de Sant Pere de Ribes, en marxa

Uns 500 infants i joves participen en les activitats de lleure organitzades per les escoles, clubs esportius i entitats de Sant Pere de Ribes

Casal estiu Sant Pere de Ribes. Cedida.

Més de mig miler d’infants i joves participen en els casals i campus d’estiu que han posat en marxa les escoles, clubs esportius i entitats del municipi en els darrers dies. Les diferents activitats de lleure previstes s’han hagut d’adaptar a les precaucions per la Covid-19. L’Ajuntament ha facilitat kits de neteja i desinfecció als responsables de cada activitat per complir amb els protocols d’higiene establerts i ha posat instal·lacions municipals a disposició dels col·lectius que les poguessin requerir.

Els casals d’estiu de les escoles del municipi compten enguany amb 70 infants inscrits inicials (40 al casal de les Roquetes i 30 al campus dels Costerets). Totes les activitats es fan a les respectives escoles, amb alguns dies a les piscines municipals. El casal de les Roquetes (del 29 de juny al 31 de juliol) porta per títol Petits científics i ofereix jocs intel·lectuals i d’estratègia, activitats esportives i lúdiques i jocs d’aigua, entre d’altres. Per la seva banda, el campus d’estiu dels Costerets (del 22 de juny al 10 de setembre) dona molta importància a despertar l’interès dels nens i nenes vers l’esport i el joc des d’un enfocament lúdic. Altres casals d’estiu són els que ofereix l’Esplai Els Xulius (del 30 de juny al 31 de juliol), amb 104 inscrits, i l’Esplai GER (del 30 de juny al 24 de juliol), amb 40 inscrits.

L’Ajuntament facilitarà una neteja i desinfecció diària prèvia a l’activitat que duguin a terme els casals de les escoles per complir amb els protocols de la Covid-19. Per la seva banda, l’entitat organitzadora s’encarregarà de les neteges que s’han de fer durant l’execució de l’activitat, segons les recomanacions sanitàries, i sempre al finalitzar per si a continuació ha d’entrar un altre campus, casal o esplai.

Els campus esportius i altres entitats

Un total de 70 infants participen en el campus esportiu del Club Bàsquet Roquetes (del 29 de juny al 31 de juliol), que té lloc al pavelló i la piscina exterior de les Roquetes, la mateixa xifra que en el Club Deportiu Ribes (del 29 de juny al 31 de juliol), amb activitats al camp de futbol i la piscina exterior d’aquest nucli. Aquesta entitat ofereix tres campus diferents: l’esportiu lleure, el de tecnificació i el de tecnificació de porters. Per la seva banda, l’Espai Blau (del 22 de juny al 10 de setembre) ofereix activitats per a 50 infants i 20 joves a les piscines exteriors i a la pista poliesportiva annexa. Altres campus esportius en marxa són els del Club Bàsquet Ribes (50 inscrits), la Penya Jove (35 inscrits) i el Club Tennis Ribes (24 inscrits).

Les entitats esportives organitzadores dels campus d’estiu estan sotmeses a un seguiment estricte de mesures de seguretat i higiene de prevenció de la Covid-19. Entre d’altres, han hagut de preparar un document d’adaptació de mesures de seguretat i higiene; protocols específics sobre ús, neteja i desinfecció dels espais, del material i utillatge de les activitats i sobre manipulació d’aliments; un pla de confinament, i un model de check lists de recollida de temperatura i recull de simptomatologia.

Ajuts de servei de menjador durant l’estiu i de monitoratge per a necessitats educatives especials

Per tal de garantir la cobertura de les necessitats d’alimentació dels infants durant les vacances d’estiu de les famílies més vulnerables, l’Ajuntament també està duent accions per assegurar que cap nen i nena es quedi sense un plat diari a taula, bé sigui a través del servei de menjador dels casals d’estiu o bé a través de targetes moneder.

Així mateix, aquest any s’han mantingut els ajuts per garantir les necessitats de monitoratge de suport per a infants i adolescents, de 3 a 18 anys,  amb necessitats educatives especials als casals d’estiu.