Els accidents laborals centren una nova edició de RiscCat de Vilanova

Vilanova i la Geltrú acollirà els dies 1 i 2 de juny aquest congrés amb ponències i debats al voltant d'aquest àmbit

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Com actuar davant d’un accident laboral, com gestionar els aspectes jurídics, i com millorar la seguretat en el treball seran alguns dels temes que es tractaran en la quarta edició del congrés de riscos laborals RiscCat que Vilanova i la Geltrú acollirà els dies 1 i 2 de juny, amb ponències i debats al voltant d’aquest àmbit.

 

Les jornades estan organitzades pel Col·legi d’Enginyers Garraf Penedès i per l’Ajuntament de VNG. La regidora d’Empresa, Conxi Martínez, creu que “és de gran importància donar suport a congressos com aquest, és un tema vital per les empreses“. La degana del Col·legi, Mar López Almagro, explica que l’objectiu és “ser un punt de trobada i de referència per a tots els professionals de la prevenció de riscos laborals, estem parlant de directius, personal de recursos humans, delegats de prevenció, tècnics…”.

 

López Almagro destaca que l’elecció de l’accident de treball com a tema central del congrés té per objectiu “sensibilitzar a les empreses, volem crear cultura preventiva, posar en valor la prevenció“.

 

RiscCat es durà a terme a Neàpolis, i la inscripció és gratuïta. El primer dia les ponències tractaran  temes com la responsabilitat de l’empresa en cas d’accident laboral i les actuacions correctes que cal fer en cas de sinistre. La jornada comptarà amb la participació de la Inspecció de Treball, que explicarà en detall les responsabilitats administratives de les empreses en aquestes situacions i quina és l’actuació que fa la Inspecció en cas d’accident.

 

Un altre dels aspectes que es tractarà serà la responsabilitat penal, perquè “la prevenció és cada cop una matèria més judicialitzada” apunta la degana del Col·legi d’Enginyers. Mar López destaca la presència al congrés de personal expert en informes pericials, perquè “una correcta investigació d’accident és vital per a les empreses”.

 

El segon dia del RiscCat les ponències se centraran a donar solucions tecnològiques al risc de caigudes en alçada. L’organització del congrés ha detectat que aquest tipus d’accidents han crescut i són dels més habituals. Per això centrarà la seva atenció en aquest aspecte, amb la participació de l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral.

Per participar en el congrés cal fer inscripció prèvia al web https://risccat.cat/.