Dijous, 18 de juliol de 2024
És notícia

El Ple de Vilanova i la Geltrú aprova el pressupost municipal 2023

Avatar photo

Es desestimen les al·legacions presentades per CCOO, Som VNG i un ciutadà

El Ple de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha aprovat definitivament el pressupost municipal per l’any 2023, en una sessió extraordinària que ha desestimat les al·legacions presentades pel sindicat CCOO, el grup polític Som VNG i un ciutadà a títol individual.

Les propostes de modificació feien referència a la despesa energètica, al compliment d’acords de la Mesa General de Negociació dels treballadors municipals, i a la construcció de la nova prefectura de la Policia Local.

L’al·legació ciutadana posava en dubte la quantitat econòmica prevista per pagar el subministrament elèctric de l’enllumenat públic. La regidora d’Hisenda, Conxi Martínez, ha explicat que “en aquest pressupost aquestes partides s’han incrementat un 70% respecte del pressupost anterior”, i que a la darrera actualització de preus realitzada a l’octubre i novembre de 2022 hi ha una reducció respecte a les estimacions inicials, “en concret, s’ha estimat una disminució de més de 940.000 euros”.

 

Conxi Martínez, a més, ha recordat que l’Ajuntament iniciarà aviat una sèrie d’accions incloses en el mateix pressupost municipal que han de suposar un estalvi significatiu del cost de l’energia, “es preveu l’adequació de 64 instal·lacions, canviant les bombetes de vapor de mercuri actual per il·luminació led, i la instal·lació de plaques fotovoltaiques en més equipaments municipals, entre d’altres mesures”.

Pel que fa a les al·legacions presentades pel sindicat CCOO, que demanaven el compliment d’acords signats en la Mesa General de Negociació dels treballadors municipals, la regidora ha argumentat que, en el cas de la petició per incrementar les consignacions del Fons Social, les al·legacions són contràries als pressupostos generals de l’Estat 2023.

Respecte a les al·legacions referides al vestuari, la prevenció de riscos laborals, el futur de la Unitat de Serveis Municipals, més dotació pels Plans d’ocupació, la regularització de la temporalitat de la plantilla municipal i el catàleg de llocs de treball, la regidora ha afirmat que no són motiu d’impugnació del pressupost.

 

Tampoc s’admeten les al·legacions del sindicat en relació amb exercicis pressupostaris anteriors i que actualment es troben pendents de resolució judicial, ni les que parlaven de l’increment de sou del 2,5% per a l’exercici 2023.

Les al·legacions presentades per Som VNG demanant la retirada del projecte de construcció d’una nova prefectura de la Policia Local, s’han rebutjat perquè el govern considera que no entren dins dels supòsits possibles per al·legar a un pressupost.

L’aprovació definitiva del pressupost ha estat possible amb els vots favorables dels grups de govern, ERC i JxCat, i l’abstenció del PSC. La resta de l’oposició, C’s, CUP i Som VNG, hi ha votat en contra.

 

Des de Som VNG, el regidor Juanma Rodríguez ha incidit en l’endeutament que suposarà per a l’Ajuntament la construcció de la nova prefectura de la Policia Local, que, segons aquest grup municipal, “està sobredimensionada i pensada per una població de 110.000 habitants”. Per part de C’s, Erika Quintero ha reiterat el seu vot contra el pressupost “perquè no s’ajusta a la realitat actual de la ciutat”.

Per la seva banda, per al portaveu de la CUP, Arnau Garcia, la previsió de despesa en subministrament elèctric que fa el govern demostra que “s’aprova un pressupost improvisat, destinat a patir constants modificacions”. En canvi, des del PSC, la regidora Teresa Llorens ha acusat la CUP de “treure’s les puces de sobre”, tot i que “segurament són tan responsables de la situació que ens trobem com el govern”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 × 5 =

Notícia anterior

Els centres de gossos i gats de Calafell començaran a funcionar al març

Notícia següent

Tarragona atèn 11 persones pel fred en la primera nit de l’Operació Iglú

Notícies relacionades