El FotoMaig 2021 presenta en aquesta edició un format reduït

La 17a edició del certamen fotogràfic se celebrarà del 15 al 30 de maig en tres sales d’exposicions diferents: Miramar- Centre Cultural, Estudi Vidal i Espai Cultural Pere Stämpfli per garantir les mesures de seguretat i prevenció anticovid

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans, amb el suport de l’Ajuntament de Sitges, organitza el FotoMaig 2021 del 15 al 30 de maig en un format reduït a causa de la pandèmia de la Covid-19. La 17a edició d’aquest certamen comptarà amb tres sales d’exposicions: Miramar- Centre Cultural, Estudi Vidal i Espai Cultural Pere Stämpfli per garantir les mesures de seguretat i prevenció anticovid.

La programació inclou mostres fotogràfiques, dues projeccions audiovisuals en dues sessions diferents a càrrec dels membres de la Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans i el lliurament de premis del Concurs fotogràfic ‘Sitges i l’esport’.

El president de la Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans, Andreu Noguero, explica que “a causa de la pandèmia de la Covid-19, que ja ens va obligar a anul·lar l’anterior edició del FotoMaig, hem optat per preparar una edició reduïda del FotoMaig per a aquest 2021. Ens fa molta il·lusió recuperar aquest any el certamen per seguir apropant la fotografia al públic i sempre garantint les mesures de prevenció”.

El FotoMaig 2021 tornarà a tenir com a actes principals les exposicions fotogràfiques. Al Miramar-Centre Cultural es podrà visitar l’exposició col·lectiva de la Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis que oferirà un any més imatges de temàtica lliure. En aquest cas, de manera excepcional i per motius logístics, per veure aquesta exposició s’haurà d’accedir pel carrer Davallada, 12.

L’Espai Cultural Pere Stämpfli, seu del Grup d’Estudis Sitgetans, acollirà la mostra de Jordi Ventura, guanyador del Premi Catalunya 2018, mentre que a l’Estudi Vidal es podran veure les imatges guanyadores i finalistes del concurs fotogràfic ‘Sitges i l’esport’ tant en la categoria “L’esport nàutic al mar i sense motor” com en la categoria “El món del futbol”.

La inauguració del FotoMaig 2021 serà el proper 15 de maig a les 19.30 h a l’Espai Cultural Pere Stämpfli, tot i que l’aforament estarà molt limitat pràcticament a mitjans de comunicació. En el mateix acte també es farà el lliurament dels premis del Concurs fotogràfic ‘Sitges i l’esport’ en les dues categories i després es farà una visita a  totes les exposicions.

Tot i que el FotoMaig 2021 tindrà una edició reduïda, les tradicionals projeccions de fotografies i audiovisuals d’autors i autores del la Secció Fotogràfica del GES es mantindran. Les dues sessions tindran lloc el 22 i el 29 de maig a les 19 hores. L’aforament serà limitat al 50%, hi haurà un punt amb gel hidroalcohòlic i es garantirà la distància de seguretat.

Activitat paral·lela: Projecció del film ‘El fotógrafo de Minamata’

Prèviament a la celebració del FotoMaig, el Cineclub Sitges programarà del 7 al 10 de maig al Cinema Prado la projecció de film ‘El fotógrafo de Minamata’, protagonitzat per Johnny Deep. L’actor nord-americà es posa en la pell de W. Eugene Smith, un fotoperiodista veterà que als anys 70 és enviat per la revista ‘Life’ a la ciutat japonesa de Minamata, on la població ha estat devastada per l’enverinament per mercuri, resultat de dècades de negligència industrial.

La pel·lícula s’exhibirà en dues sessions diàries a les 17 h i a les 19.30 hores (en versió doblada a excepció dels dies 7 i 10 de maig que la sessió de les 19.30 h serà en versió original subtitulada en castellà (VOSC).