El Dia de la Ciència torna a La Fragata de Sitges

La iniciativa està coordinada conjuntament per l’Ajuntament de Sitges i pel Centre de Recursos Pedagògics del Garraf

La Fragata ha tornat a acollir aquest divendres el Dia de la Ciència amb la tradicional mostra d’experiments científics, després que l’any passat se celebrés de manera telemàtica amb una xerrada online a causa de la pandèmia de la Covid-19. Un total de 627 alumnes de primària i secundària d’escoles i instituts de la comarca del Garraf s’han apropat a la ciència i la tecnologia a través d’una iniciativa, que també vol fomentar les vocacions científiques entre els més joves.

Cada curs el Centre de Recursos Pedagògics del Garraf juntament amb l’Ajuntament de Sitges i la UPC de Vilanova i la Geltrú organitzen aquesta iniciativa en el marc de la Setmana de la Ciència al Garraf.

Dia de la Ciència a Sitges

El Dia de la Ciència va sorgir com una activitat de l’Escola Pia de Sitges impulsada pel mestre Josep Corominas Viñas. Posteriorment, l’Escola Pia va compartir el ‘Dia de la Ciència al carrer’ amb altres centres educatius de Sitges i l’alumnat feia els experiments científics al Cap de la Vila. Des de fa uns anys, l’escenari ha canviat i ara se celebra el Dia de la Ciència al carrer amb l’exposició d’experiments científics a la Fragata i també s’ha convertit en una iniciativa d’àmbit comarcal, ja que hi participen alumnes de les escoles i instituts de la comarca del Garraf.

26a Setmana de la Ciència – Catalunya

La 26a Setmana de la Ciència se celebra del 12 al 21 de novembre amb un programa d’activitats de divulgació científica a tot Catalunya adreçades a tots els públics.