El 19è Consell d’infants de Sitges es constitueix recuperant les trobades presencials

Els 24 nous consellers i conselleres han recollit les seves credencials aquest dilluns a l’Espai Jove i s’han citat pel 15 de novembre per fer la primera reunió

El 19è Consell d’Infants de Sitges s’ha posat a caminar aquest dilluns a la tarda a l’Espai Jove, amb la primera reunió trobada presencial després d’un any de fer les sessions de forma telemàtica.

Els 24 nous consellers i conselleres s’han trobat en aquest equipament amb l’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell Abella, que els ha lliurat les credencials com a membres d’aquest nou Consell. Els infants integrants d’aquest Consell ja s’han citat per al pròxim 15 de novembre, també a l’Espai Jove, per fer la primera reunió de treball.

En aquest 19è consell hi haurà 13 alumnes de 5è que debuten, mentre que repeteixen experiència 11 alumnes de 6è, en el seu darrer any en l’organisme.

L’Alcaldessa de Sitges, els ha recordat que “gràcies al consells d’infants tenim un skate park, més fonts o més parcs infantils” i per tant els ha animat a “escoltar què us demanen els vostres amics i amigues de Sitges i treballar per fer-ho possible a través d’un projecte que acordareu entre tots”.

El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sitges, David Martínez Lluís, ha explicat que “és un repte ser la veu de tots els infants de Sitges” i ha afegit que “estic segur que ens presentareu un bon projecte, a final de curs, i l’Ajuntament manté el compromís de fer-lo realitat”.

Sota la coordinació de la regidoria d’Educació, el Consell d’infants es reunirà un cop al mes per desenvolupar els treballs que culminaran en un projecte que es traslladarà a l’Ajuntament de Sitges al final del curs escolar.

L’objectiu del Consell d’Infants de Sitges, que és el més antic de Catalunya, és fomentar la participació ciutadana dels infants, transformar Sitges i desenvolupar valors democràtics.