Darrer Vot del Poble de Neus Lloveras com a alcaldessa de Vilanova i la Geltrú

Després de quasi tres hores de cercavila i pocs instants abans de la mitja nit, les màximes autoritats de la ciutat es congregaven a la Plaça de les Neus per procedir a un dels darrers actes de la Festa Major

Faltaven deu minuts per a les dotze de la nit, quan els darrers balls populars feien la seva exhibició a la Plaça de les Neus i la banda de música donava pas  a l’entrada de les autoritats de la ciutat. La cercavila del Vot del Poble, iniciada vora dos quarts de nou  del vespre a la Plaça de la Vila, arribava al seu punt final al peu de l’església de Sant Antoni Abat amb una plaça plena a vessar.

Durant l’exhibició castellera de Bordegassos, Mossèn Pere Milà,  l’equip de govern, membres de l’oposició, i els pabordes, tots ells de rigorós blanc, tal com mana la tradició, es col·locaven a l’escalinata de l’església per iniciar com cada 5 d’agost,  la cerimònia del Vot del Poble.

Mossèn Pere Milà apel·lant a moments i situacions que enguany ens han esborronat l’esperit, s’adreçava a la Mare de Déu de les Neus amb la finalitat que la patrona de la ciutat, acollis a tota la ciutadania i la dotés de saviesa, convivència, consol i serenor, així com d’esperit d’ empenta i de seny. La màxima autoritat religiosa  cloïa la seva intervenció, encoratjant a l’alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, a què inicies el seu parlament.

Lloveras, en el qual serà el seu darrer vot del poble com a alcaldessa de Vilanova i la Geltrú,  s’adreçava a la Mare de Déu de les Neus amb una minsa i fugaç xiulada que quasi va passar desapercebuda. En el seu discurs d’escaigs quatre minuts, esperançava a la ciutadania a caminar per estrènyer els llaços que permetin a la festa  fer avançar als homes i dones de Vilanova i la Geltrú a una plaça on es puguin encetar converses amables.