Cubelles s’adhereix a la xarxa mundial de ciutats amigables de la gent gran

El regidor del PSC, Jaume Garcia, renuncia al càrrec per motius professionals

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

El ple ordinari de l’Ajuntament de Cubelles ha aprovat per unanimitat l’adhesió del municipi a la Xarxa de Ciutats i Comunitats Amigables amb la Gent Gran, promoguda per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). L’acord preveu un conjunt de mesures amb les polítiques, serveis i estructures municipals que han de permetre la millora de l’entorn físic i social, amb l’objectiu de potenciar l’envelliment saludable de la població i la seva participació activa en la societat. La regidora de la Gent gran, Alexandra Corvillo, va relatar el seguit de mesures adoptades per l’Ajuntament durant el present mandat en aquesta línia i va puntualitzar que la implementació de les accions proposades a la moció s’hauran d’adaptar a les possibilitats i recursos de la vila. Tanmateix, el conjunt dels grups municipals es van mostrar favorables a l’esperit i finalitats del text promogut per Cs i al qual s’hi va adherir la resta del consistori.

Durant la sessió també es va demanar més responsabilitat i redoblar el civisme entre els propietaris de gossos del municipi. La petició va tenir lloc durant la sessió ordinària del mes de gener en el decurs del debat d’aprovació de dues propostes de sancions per incompliment de l’ordenança de tinença responsable d’animals. Concretament, es van aprovar dues multes de 3.105,56 euros i 2.714,41 euros per, entre d’altres motius, tenir gossos catalogats com a potencialment perillosos sense llicència, deslligats i sense morrió. Des del govern municipal, l’alcaldessa, Rosa Fonoll, va qüestionar que una part de l’oposició hagi variat el sentit del seu vot al llarg de les darreres sessions plenàries i en va demanar els motius tenint en compte la gravetat de la situació. Des del PSC, la seva portaveu, Renata Bedós, va al·legar que el seu posicionament no tenia res a veure amb el contingut de les sancions, “amb les que coincidim plenament”, sinó “amb la quantitat d’informació proporcionada pel govern en cada cas”. El regidor de Ciutadans, Manuel Martínez, al seu torn, va replicar que la seva postura responia “a una qüestió de forma i no de fons”, en entendre que la instrucció no es troba segmentada del procediment sancionador. A petició de l’alcaldessa, des de Serveis Jurídics es va subratllar que, actualment, tots dos processos es troben escrupolosament separats atès que la instrucció va a càrrec de la Policia local i la sanció del ple municipal. Els dos punts van tirar endavant amb l’única abstenció de Cs.

A l’apartat de mocions, a banda de l’aprovada relativa a la Xarxa de Ciutats i Comunitats Amigables amb la Gent Gran, també es van debatre dues més que, aquest cop, van ser rebutjades per la majoria del ple. A la primera, la formació taronja demanava el reconeixement social i laboral del personal del Servei d’Ajuda Domiciliària (SAD), una proposta que no va prosperar en entendre els grups que donen suport al govern que no responia a la realitat de Cubelles ni es demanava cap compromís complementari a l’executiu estatal. UC, ERC, CeCP i la CUP (10) hi van votar en contra mentre que PSC, Cs i JXCub (7) es van posicionar favorablement.

El següent text desestimat feia referència al Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM), que el portaveu de Cs, Manuel Martínez, proposava que fos actualitzat “en presentar mancances” i penjat al web municipal, tal com mana la seva aprovació. L’alcaldessa i responsable de Seguretat ciutadana, Rosa Fonoll, va admetre que fins al dia 15 de gener no s’havia publicat a la pàgina municipal però va descartar l’acceptació de la moció perquè “el seu contingut està treballat i avalat pels responsables locals de Protecció civil”.

Dimissió de Jaume Garcia                               

El ple ordinari del mes de gener va ser el darrer en tenir la participació del regidor del PSC, Jaume Garcia. Els fins ara representant del grup socialista va anunciar la seva renúncia per motius professionals, alhora que va avançar que serà rellevat per Albert Fernández Ocaña, número 4 de la formació a les darreres eleccions municipals. La resta de grups van agrair la feina i dedicació de Garcia, alhora que li van desitjar sort i encerts en la seva nova etapa. Especialment sentides van ser les paraules de les seves companyes de partit, Renata Bedós i Núria Planas, que van ressaltar les ensenyances i complicitats teixides al llarg dels darrers mesos. Jaume Garcia va cloure la seva intervenció amb tota una declaració de principis: “Renuncio, però no marxo”.