Cubelles renova l’adhesió al programa ‘Anem al teatre’ per apropar les arts escèniques als escolars

L’acció és coordinada per la Diputació de Barcelona i fa 20 anys que s’organitza al nostre municipi

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Cubelles i la Diputació de Barcelona han signat la renovació de l’adhesió al programa Anem al teatre, adreçat a les escoles i instituts del poble fins al curs 2023-2024. Els municipis de la comarca del Garraf participen d’aquest programa des de l’any 2001, amb la qual cosa enguany es compleixen 20 anys de l’activitat que ha apropat al teatre, la música i les arts escèniques als escolars de la nostra vila.

Anem al teatre té per objectiu familiaritzar l’alumnat amb les arts escèniques donant a conèixer la diversitat teatral i musical, i contribuir així en la creació de nous públics de les arts escèniques i musicals i l’educació de la sensibilitat artística. I això es compleix a través de l’oferiment als centres educatius recursos de qualitat per l’aprenentatge de les arts en el marc del currículum escolar i garantir un itinerari coherent i complet d’activitats per a cada nivell educatiu. Així mateix, es pretén garantir la igualtat d’oportunitats d’accés dels alumnes a l’oferta artística.

En el cas de Cubelles, en què no existeix un teatre amb programació estable, les sortides es realitzen a d’altres municipis, amb la finalitat de donar a conèixer els espais escènics de l’entorn.

L’activitat es finança amb les aportacions de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Cubelles i l’alumnat que hi participa, que paga una entrada a preu reduït. Així mateix, l’organisme provincial s’encarrega de la contractació de les companyies i teatres, la comunicació del programa i l’elaboració dels materials divulgatius que es treballen en cada activitat.

Anem al teatre és un programa organitzat per la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb els ajuntaments, que ofereix espectacles d’arts escèniques i musicals als alumnes d’educació infantil, primària, secundària, batxillerat i cicles formatius. La programació destaca per la qualitat artística i idoneïtat pedagògica de les obres. Una comissió d’experts selecciona les propostes escèniques i musicals més adients per a cada nivell educatiu. Totes tenen la seva corresponent guia didàctica.