Cubelles aprova una inversió de 150.000€ per millorar les instal·lacions de l’escola Charlie Rivel

Avatar photo

La regidoria d’Espai Públic ha fet obres de manteniment en tots els centres escolars de la seva titularitat

La regidoria d’Espai Públic té previst invertir 150.000,00€ en l’adequació de l’escola Charlie Rivel, la més envellida del municipi. Josep Maria Hugué, primer tinent d’alcalde i regidor responsable del manteniment dels edificis escolars, va anunciar aquesta inversió en la darrera sessió plenària, en què es va aprovar la modificació pressupostària per fer-hi front.

Hugué va avançar que “s’ha demanat a Educació que assumeixi les inversions que calen en aquesta escola, perquè hi ha edificis que ja han arribat a la seva vida útil”. Les inversions de manteniment que corresponen a l’Ajuntament s’executaran d’acord amb la direcció del centre, per tal de no destorbar el funcionament del curs escolar que s’iniciarà el proper 13 de setembre. “Ens hagués agradat poder fer les obres en el període d’estiu, però les executarem quan disposem dels diners per poder-les afrontar”, ha argumentat el regidor.

Aquesta quantitat econòmica es destinarà, principalment, a la millora del pati que dona al carrer Josep Mestres. Aquest, per la seva situació més elevada que la resta del centre, provoca esllavissades de terres que es resoldran amb una nova tanca perimetral, el baix del terreny i la seva compactació. Els tècnics estan estudiant la viabilitat de fer una planxa de formigó i ubicar una petita pista esportiva, atès que actualment l’espai compta amb unes porteries que són molt utilitzades per l’alumnat d’aquest àmbit.

També s’hi actuarà a nivell energètic, posant alumini i vidres amb càmera en aquelles finestres que encara no en tenen. Així mateix, es renovaran totalment els finestrals de les dues aules que donen al passeig de Vilanova, i que actualment tenen un sistema de lames que dificulta la neteja dels finestrals i la ventilació de les classes. Finalment, es refarà l’escala de pedra que uneix el pati dels més petits amb el dels mitjans, que està en mal estat producte dels més de 50 anys de l’edifici.

Tasques de manteniment als centres escolars

Un estiu més, l’activitat a les escoles de titularitat municipal ha estat intensa. Com es ve fent habitualment tres cops l’any (estiu, Nadal i Pàsqua), en totes les escoles s’ha fet la revisió i neteja del sistema de canalitzacions i el moviment i aportació de terres.

A l’escola Charlie Rivel s’ha realitzat el manteniment anual de pintura als interiors, de la pista esportiva exterior i de la façana de l’edifici de l’AFA; la reparació i substitució de persianes i manyeria; i el repàs de les instal·lacions de llum i aigua. També s’ha invertit més de 4.000€ en reparació i manteniment de tendals, finestres i portes d’alumini. L’equip de paletes han procedit a substituir el paviment de dues aules i de part d’un passadís i resta pendent d’acabar algunes feines de reparació i pintura de l’exterior dels edificis.

A l’escola Vora del Mar la inversió més important ha estat la renovació de part de la teulada, que es va completar el passat mes de juny. També s’ha fet una millora de l’eficiència energètica, substituint tots els fluorescents per LED, aproximadament 70 punts, i s’estan substituint prop de 200 plaques de guix del sostre. Resta pendent fer un repàs de pintura i de la reixa perimetral, i alguna millora a l’evacuació d’aigües de la pista esportiva.

A la llar d’infants La Draga, que té la seva pròpia empresa de manteniment, s’ha habilitat un nou accés per a l’alumnat pel carrer Charlie Rivel, especialment pensada per separar les entrades i sortides imposades per les mesures COVID-19. Tampoc a l’escola Mar i Cel, que té la seva pròpia contracta per a les tasques més quotidianes, s’hi ha hagut d’actuar, fora de la neteja de canonades i el moviment i aportació de terres. Tampoc es realitza cap acció a les instal·lacions dels institut, ja que aquest manteniment va a càrrec del departament d’Ensenyament.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Dos ferits greus per l’ensorrament d’una façana a Barcelona

Notícia següent

Sitges publica el llistat provisional de persones admeses a la convocatòria d’ajudes al lloguer just

Notícies relacionades