Cubelles amb el Dia mundial de la fibromiàlgia

El Castell s’il·luminarà de blau per conscienciar la població sobre aquesta malaltia i d’altres de relacionades

Imatge del castell de Cubelles en el dia mundial de la fibromialgia. Cedida

L’Ajuntament de Cubelles se suma, un any més, a la commemoració del Dia Internacional de les persones afectades per fibromiàlgia i altres síndromes de sensibilització central, que se celebra el 12 de maig. Enguany, a més, coincidint amb què el Castell de Cubelles s’il·lumina diàriament per reconèixer la tasca del personal sanitari en la crisi de la COVID-19, l’emblemàtic edifici del patrimoni local lluirà el color blau que representa els afectats i afectades per la fibromiàlgia.

Aquesta campanya està impulsada per l’Associació Catalana d’Afectades i  afectats de Fibromiàlgia i altres Síndromes de Sensibilització Central (FM-SFC-SQM-EHS)-ACAF, una entitat sense ànim de lucre constituïda l’any 1999. Actualment, l’associació compta amb més de 45 seus territorials arreu del país, amb més de 4.300 persones associades.

L’ACAF té per objectiu la informació i l’ajuda mútua, a fi d’aportar a les persones malaltes i a les seves families eines i recursos per tal de millorar la seva qualitat de vida, atès que tant la fibromiàlgia (FM), la síndrome de fatiga crònica (SFC), la sensibilitat química múltiple (SQM) i l’electro hipersensibilitat (EHS) són patologies molt complexes i cròniques que es caracteritzen per ocasionar, entre molts d’altres símptomes i comorbiditats, dolors generalitzats i cansament extrem.