Comunicat del PSC Vilanova: “ERC torna a demostrar la manca de propostes pròpies per VNG”

El grup municipal socialista es mostra satisfet dels resultats del ple municipal del passat dilluns 17 de setembre i considera que tots els dictàmens que es varen aprovar formen part del seu llegat

Comunicat:

Gairebé 6 mesos desprès que ens van expulsar del govern i més enllà de les propostes heretades del govern que nosaltres vam liderar no hi ha hagut cap proposta nova. Els aires nous que van anunciar des de d’ERC amb la seva entrada al govern no s’han vist per enlloc.

S’apropien de les propostes que ja s’havia fet, i també d’aquelles propostes que fa la ciutadania com la de zones wifi gratuït a la ciutat. Aquesta proposta que han volgut vendre com si fos la gran proposta republicana va ser una de les propostes ciutadanes que es van aprovar en els pressupostos participatius 2017.

Els comptes generals que es van aprovar en el ple del mes de setembre fan referència als pressupostos aprovats i gestionats pel govern del que el grup socialista formava part i que ERC va votar en contra.

Ens n’alegrem, diu el regidor Juan Luis Ruiz, d’aquest canvi d’opinió d’ ERC i que hagi votat a favor d’uns comptes generals d’un pressupost, que era un bon pressupost i que es va gestionar de manera impecable pel nostre govern.

Pel que fa a l’obertura de l’expedient de contractació de l’enllumenat, sempre hem pensat que  era una necessitat, abordar la precària situació en la que es troba en molts punts de la ciutat, i això té a veure amb el manteniment i control preventiu que s’ha vingut realitzant.

Vilanova i la Geltrú té masses instal·lacions obsoletes i desfasades. La darrera inversió i renovació important es va fer al 2010, quan nosaltres estàvem al govern, amb la renovació de tota la xarxa a Ribes Roges i part de Sant Joan, amb una inversió de gairebé 1,7 milions d’euros. Des de llavors no s’ha fet cap inversió i el manteniment ha caigut a la mínima expressió.

Algunes instal·lacions tenen més de 40 anys, i avui es troben amb dificultats per garantir la viabilitat del seu funcionament.

Celebrem el canvi d’opinió també en aquest tema per part d’ERC.  Quan estava a la oposició va criticar durament aquest contracte, la llavors portaveu va dir que “no acceptaven externalitzacions”  i que “calia fer més esforços per tenir més recursos i treballar amb recursos propis i presentar alternatives”. Ara que estan al govern i que podríem haver presentar noves opcions no hem vist que ERC hagi presentat cap alternativa i és greu perquè una deles seves condicions per entrar al govern és que fos públic.

Ens sorprèn una vegada més la rapidesa en els canvis d’opinió del grup republicà i pensem que potser abans el que pretenien es que no es realitzessin aquestes millores en l’enllumenat de la ciutat.

Per nosaltres aquest contracte ha estat una prioritat per posar al dia les instal·lacions, però també pel que a estalvi energètic es refereix .

Sobre el carril bici sí que són recursos que es cerquen fora, però caldria que la Diputació i la Generalitat s’impliquessin en millorar la mobilitat d’aquesta via que dóna accés no només al càmping sinó altres barris de la ciutat. Aquesta petició ja la vam fer quan vam recollir l’avantprojecte.

I també vam demanar en el seu moment que, pel que fa al carril bici, es millorin les connexions nord-sud de la ciutat fins la façana marítima, perquè avui es fan de forma complicada compartint masses vegades espais de vianants. Aspectes que també es recullen el Pla de mobilitat.

Grup Municipal Socialista

Vilanova i la Geltrú, 20 de setembre de 2018.