Comunicat de la Federació Socialista Alt Penedès-Garraf en relació amb l’absolució de Josep Antonio Blanco

El socialisme considera que la maniobra de judicialització política duta a terme per la CUP a nivell municipal amb l’objectiu clar d’intentar desbancar en aquell moment a l'exalcalde de Sant Pere de Ribes ha quedat desacreditada

Pla mitjà de Josep Antoni Blanco, exalcalde de Sant Pere de Ribes. ACN.

Davant la notícia de l’absolució de l’exalcalde socialista de Sant Pere de Ribes i també ex-membre de la Federació Alt Penedès-Garraf del PSC, Josep Antoni Blanco, després d’un llarg procés judicial basat en les acusacions d’Unitat Municipal 9-CUP, la comissió executiva de la federació socialista Alt Penedès-Garraf manifesta el següent:

  1. La maniobra de judicialització política duta a terme per la CUP a nivell municipal amb l’objectiu clar d’intentar desbancar el govern socialista del moment a Sant Pere de Ribes encapçalat per Josep Antoni Blanco ha quedat desacreditada amb la sentència d’aquest procés judicial. 

  1. No obstant això, el llarg procés judicial de més de 8 anys, basat en acusacions continuades per part d’UM9-CUP que en moltes ocasions no han ni preservat la presumpció d’innocència (tant per la via judicial com de l’opinió pública) han causat un perjudici polític i personal injust per al company Josep Antoni Blanco. Des de la Federació Alt Penedès-Garraf del PSC, li mostrem el suport i reconeixement per la seva tasca honesta i de compromís polític, institucional i social, juntament amb els seus companys i companyes.

  1. Totes les decisions han de tenir conseqüències. Per dignitat i respecte, és ara la CUP la que hauria d’assumir la responsabilitat del perjudici causat i de les falses acusacions. UM9-CUP va intentar aconseguir per la drecera judicial el que no va poder ni ha pogut aconseguir democràticament al municipi, i ho ha fet a costa de l’atac a l’honor i al compromís de companys i companyes socialistes al municipi. Davant dels processos judicials, és el compromís amb l’ètica política i social el que porta a prendre decisions personals i per part de les institucions i dels partits polítics. Però les sentències absolutòries han de servir també per a dos objectius: el primer, restituir l’honor i la dignitat de persones com Josep Antoni Blanco . El segon, l’assumpció de responsabilitats per part dels qui han acusat injustament amb finalitats polítiques.