Comença el procés participatiu del Pacte Local per a la recuperació socioeconòmica de Sitges postCovid-19

  La ciutadania pot presentar a partir d’avui dilluns i fins al 22 de juny les seves necessitats, propostes i opinions al portal de participació Decidim Sitges

  Imatge del Cap de la Vila de Sitges. Cedida

  Des d’aquest dilluns i fins al 22 de juny, les veïnes i els veïns ja poden participar al Pacte Local per la recuperació socioeconòmica de Sitges postCovid-19’ aportant propostes, necessitats i opinions al portal de participació Decidim Sitges https://decidim.sitges.cat/. Aquest procés participatiu pretén posar en valor el treball conjunt per afrontar els nous reptes de futur sota el lema ‘Fent pinya, tornarem millors!’ que, seguint la campanya iniciada de ‘Tornarem’, presenta ara un segon vídeo per encoratjar la ciutadania a participar-hi.

  Ajuntament de Sitges, entitats i ciutadania van començar a treballar plegats el 8 de maig per tenir un Pacte i un pla que serveixi per a la recuperació socioeconòmica de la vila a mitjà i llarg termini.

  El procés participatiu és consultiu i està obert a totes les persones del terme municipal de Sitges. Per accedir al portal de participació Decidim Sitges només cal clicar a: https://decidim.sitges.cat/. A més, les entitats de la vila poden omplir un formulari d’inscripció per participar a les Taules de treball sectorial que s’hauran de constituir.

  Les persones que no pertanyen a cap entitat, però són part d’un col·lectiu afectat per la crisi del coronavirus també poden entrar a la plataforma Decidim Sitges per deixar la seva proposta i també es poden inscriure. A partir d’aquí es convocarà la persona inscrita a una jornada per posar en comú les necessitats i propostes. Per temes de dinamització de la jornada, les inscripcions tindran un límit de 50 persones, però tota la resta podrà participar via streaming.

  Fases del Pacte Local per a la recuperació socioeconòmica de Sitges postCovid-19

  El procés per elaborar el Pacte Local per a la recuperació socioeconòmica de Sitges postCovid-19 consta de 4 fases que es desenvolupen entre el 25 de maig i el 15 d’octubre. Al llarg del procés hi participarà la ciutadania i també l’equip de govern, els representants dels grups polítics, les diverses entitats dels consells i principals sectors del municipi i es fomentarà també la participació dels col·lectius més vulnerables d’aquesta crisi amb l’objectiu de consensuar-ho al màxim.

  • Fase 1: Del 8 al 24 de maig es farà la difusió del Pacte
  • Fase 2: A partir del 25 de maig recollida d’aportacions a partir de la plataforma Sitges Decidim. A més, durant tot el procés s’implementaran metodologies de participació innovadores virtuals 2.0 i de trobades presencials segures, entre d’altres.
  • Fase 3: a partir del 22 de juny amb la deliberació de les 6 taules de treball sectorials amb representants d’entitats i govern: taula socialtaula laboral i econòmica, taula cultural, taula educació i taula medi ambient. A finals de juliol se celebrarà la segona Cimera amb l’esborrany del Pla per a la reactivació socioeconòmica de Sitges post COVID-19.
  • Fase 4: A partir del mes de setembre es farà una revisió i priorització oberta de les mesures de l’esborrany del Pla i un retorn dels resultats a tota la ciutadania i el tancament amb la redacció de l’informe final i la revisió del text per part de participants i ciutadania.