Baixa el nombre de denúncies per no complir amb el confinament

La Policia Local realitza conjuntament amb els Mossos d'Esquadra controls d'accés a l'entrada de VNG per evitar l'arribada de no residents durant la Setmana Santa

Imatge d'un dels controls de PL VNG. Cedida

En la tercera setmana de confinament la ciutadania està cada cop més conscienciada de la necessitat de romandre a casa, si més no aquesta és la valoració que en fa la Policia Local de Vilanova i la Geltrú davant la davallada en el nombre de denúncies interposades per incompliment de les mesures de confinament a la capital del Garraf. Segons les dades facilitades pel cap de la Policia Local de VNG, Dionís Ginés, “en la darrera setmana s’ha interposat 88 procediments de denúncia i s’ha detingut i obert diligències judicials a dues persones per reiteració de l’incompliment de les mesures de confinament”.

Així mateix, en coordinació amb els cos dels Mossos d’Esquadra, s’ha posat en marxa “un dispositiu de vigilància estàtica i dinàmica en establiments essencials oberts al públic per reforçar la seguretat” tant dels treballadors d’aquests establiments com de les persones usuàries.

La coordinació entre els diferents cossos de seguretat també  es tradueix a l’hora de fer controls als accessos a la ciutat i als indrets d’oci a l’aire lliure com parcs i platges. En aquest sentit, el cap de la Policia Local ha explicat que “per evitar l’accés de no residents a VNG als seus habitatges de segona residència en aquest període de Setmana Santa s’estan fent control en diferents punts de la ronda Europa, ronda Ibèrica, carretera de l’Arboç i vigilància de les urbanitzacions i control d’accés a les platges de la ciutat”. Aquests controls es continuaran fent durant tota la setmana.

Resum d’actuacions

La Policia Local de VNG ha tancat el mes de març amb una total de 283 denúncies a persones que han incomplert l’odre de confinament en el període des del 15 al 31 de març. Així mateix, durant aquest període, s’ha denunciat tres establiments per romandre oberts, malgrat no ser serveis essencials i s’han instruït diligències judicials a 6 persones per haver incomplert reiteradament el confinament.

D’altra banda la Policia Local de la ciutat va posar en marxa fa uns dies la iniciativa de felicitar l’aniversari als infants fins a 10 anys que pel confinament no poden celebrar l’aniversari amb la família i els amics. Des de l’inici s’ha felicitat una quarantena d’infants i dues persones centenàries que han hagut de bufar les espelmes en aquesta situació de confinament i aïllament social. Per demanar a la Policia que pugui felicitar l’aniversari als més menuts només cal contactar-hi a través del 092.