Es compleixen els objectius d’estabilitat pressupostaria previstos per l’Ajuntament de Tortosa

La sessió plenària també va deixar l'aprovació d'instal·lar més lavabos públics a la ciutat

Ahir es va celebrar la sessió plenària del mes de maig de l’Ajuntament de Tortosa en la qual es va donar compte del compliment de l’objectiu d’estabilitat, regla de la despesa i sostenibilitat financera amb motiu de la liquidació de l’exercici 2016. Tal i com va explicar el propi alcalde, Ferran Bel, això suposa que a la finalització del Pla Econòmic Financer (PEF) l’Ajuntament de Tortosa ha complert tots els objectius d’estabilitat pressupostaria i ja no estarà sotmès a cap PEF. A més, durant el ple es va fer efectiva l’adhesió del Museu de Tortosa a la Xarxa Territorial de Meseus del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

Amb els vots favorables de tots els regidors es va aprovar la moció presentada per Movem Tortosa per tal d’instal·lar lavabos públics a la ciutat com una alternativa pública i gratuita als comerços.

També es van portar a debat altres punts com la neteja de les pintades incíviques a la ciutat, la creació d’un protocol contra les agressions i actituds masclites o la rehabilitació de les façanes de la plaça de l’Ajuntament. En aquest últim punt, des de l’equip de govern es va voler especificar que ja s’està parlant amb el veïnat per tal de tirar endavant aquesta iniciativa de intervenció a la Plaça Espanya com a centre social, cultural i de promoció artística de la ciutat.