Alerta d’inundacions per pluges a les Terres de l’Ebre

S'acumularan més de 100 litres de pluja per metre quadrat

Les pluges dels últims dies han deixat grans quantitats d’aigua a tot el territori. Una situació que pot anar a més en les últimes hores i ha obligat Protecció Civil  a activar aquest diumenge l’alerta del pla especial d’emergències per inundacions de Catalunya (Inuncat).

Segons han informat, s’espera que continuï la pluja que hi ha a les Terres de l’Ebre. Una situació de la qual també s’ha alertat a la comarca de l’Alt Empordà amb els mateixos possibles incidents.

En aquest sentit, l’alerta s’ha activat per l’acumulació de pluja que hi ha en aquests dos punts de Catalunya i per l’onatge superior als 2,5 metres que es mantindrà al litoral català fins aquest pròxim dimecres.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les precipitacions que hi haurà podran superar els 100 litres per metre quadrat en 24 hores als dos extrems del país. A més, a la zona del Massís dels Ports, aquesta quantitat pot ser més elevada i arribar fins als 150 litres.

Per tot plegat, Protecció Civil ja ha avisat els municipis afectats per aquesta mesura i dels riscos que hi ha en les pròximes hores. En aquest sentit, ha recomanat tancar els punts dels municipis inundables i tenir precaució a l’hora de moure’s pel territori i de fer activitats a l’aire lliure.

El vent també serà protagonista d’aquests dies provocant un gran onatge. Segons el Meteocat, el vent de component marítim bufarà amb força sobretot al sud. En aquesta zona ja se superen els 40-50 km/h. La nuvolositat i la precipitació augmentaran amb el pas de les hores, sobretot al terç sud.

El diumenge ha estat complicat i amb una gran quantitat d’aigua que ha caigut a les comarques de les Terres de l’Ebre. Protecció Civil, a primera hora de la tarda, ja havia activat el pla Inuncat en prealerta al Baix Ebre, el Montsià i la Terra Alta.

Una situació que s’allargarà durant tot aquest dilluns i també està previst per aquest dimarts.

Des de Protecció Civil també s’havia alertat que les precipitacions també es podrien traduir en gruixos de neu de més de 20 centímetres a partir dels 1.200 metres.