L’Enramada comença aquest divendres amb la calafellenca Mary Herrera

Durant dos dies, l’Arboç es convertirà en la capital enogastronòmica del Penedès amb la coca enramada com a protagonista

0
545
Imatge de la chef Mary Herrera. (Font: Aj. de l’Arboç)

La VI edició de la Mostra Enogastronòmica de l’Enramada arriba carregada d’activitats per promocionar i donar a conèixer un dels menjars per excel.lència del Penedès, la Coca Enramada. Una edició que comptarà amb un major nombre d’estands de forners que ens deleitaran amb les seves coques enramades, i també d’estands de bodegues i cooperatives ideals per acompanyar aquest preuat àpat amb un bon vi.

La Mostra s’iniciarà el proper divendres 26 a la Plaça Catalunya amb la Xerrada inaugural: “La coca enramada, cuina d’abans, cuina de sempre”, a càrrec de la calafellenca Mary Herrera, guanyadora del premi Gourmand World Cookbook Awards que ens posarà en valor la coca enramada en la cuina actual. Seguidament es farà un Show cooking de demostració a càrrec de la mateixa  Mary Herrera i Jordi Guillem, cuiners dels restaurants penedesencs Bistrô Segur i Lo Mam Restaurant Le Meridien Ra Beach Hotel, respectivament. I finalitzarà la primera jornada amb un magnífic concert per gaudir tot degustant el menjar i el beure.

El dissabte 27, durant tota la jornada es faran activitats relacionades amb la Mostra. Començarà ben d’hora amb una interessant caminada cultural per les vinyes de l’entorn de l’Arboç  amb explicacions sobre el conreu de la vinya i el procés d’elaboració del vi per part d’en Pere Lluch del Celler Un sol cel. també es farà una cercavila gegantera pels carrers de la Vila amb els gegants de Calafell, Clariana, Llorenç del Penedès, Masllorenç i de l’Arboç. Al migdia, Taller de cuina amb Andreu Ruiz de l’Arrosseria de Cunit, i la Sandra Barreros de Lo Mam Restaurant Le Meridien Ra Beach Hotel, que ens faran elaboració en viu i degustació de diferents plats. Seguidament Maridatge de vins i caves amb formatges gourmet, amb vins i caves del Celler 10 d’abril i formatges de Marvall del Vendrell i de Xerigots de Vilafranca del Penedès.

A la tarda destaquem un nou Show Cooking: amb els arbocencs Josep Sendra, Ulisses Luna i Joel Molina, propietaris i xef del restaurant Cal Barretet de Castellet.

A partir de les 20:30h Concerts del grup de jazz Jazzul i seguidament tocarà Nerea Bassart, guanyadora del concurs de recerca de cantant per a Lax’N’Busto. Durant tota la Mostra podreu adquirir la nova copa d’aquesta edició de l’Enramada.

FER UN COMENTARI