Bona part de l’oposició se sent menyspreada per l’alcalde de Calafell

ERC, Sumem+Junts i la Cup-Amunt lamenten que no s’hagi celebrat cap Junta de Portaveus des de l’inici del mandat

Imatge de tots els regidors al plenari calafellenc. (Cedida)

Els grup municipals d’ERC, Sumem+Junts i la Cup-Amunt lamenten profundament el tractament de menyspreu que estan rebent de l’actual alcalde de Calafell, Ramon Ferré.

 

El passat 14 d’octubre, després de la celebració de les comissions informatives i abans de convocar-se el ple ordinari previst pel 17 d’octubre (tot i que segons el cartipàs aprovat s’hauria d’haver celebrat el 10 d’octubre) els regidors i regidores que conformen aquests 3 grups van sol·licitar l’ajornament del ple que s’havia previst pel 17 d’octubre (tal i com va indicar l’alcalde a través d’un grup de whatsapp) pel 21 o 22 d’octubre, tenint en compte que era un ple ordinari i que s’havia sabut de la sentència en aquell moment i, segons el que s’havia anunciat, hi havia previstes diverses mobilitzacions pel 16, 17 i 18 d’octubre.

 

Segons indiquen aquests tres grups municipals: “el ROM, aprovat l’any 2016 per unanimitat de tots els grups municipals, i concretament l’article 12.3 estableix que en relació a la petició d’ajornament que poden fer els regidors que “(…) L’alcalde, prèvia consulta a la Junta de Portaveus, serà l’encarregat d’estimar o denegar aquesta petició”. Ahir, a les 14.58h es va rebre una notificació en la que es desestimava la seva petició “ja que és un Ple Ordinari”. Sense cap explicació més, sense convocatòria de Junta de Portaveus, sense avis a través del grup de whatsapp”. 

 

A aquest fet s’afegeix a la sol·licitud una Junta de Portaveus que ERC i la Cup van demanar per escrit prèvia a la celebració del ple ordinari per a poder tractar una moció presentada per la CUP per a la creació d’un consell de participació ciutadana, i que segons indiquen, l’alcalde no va contestar formalment.

 

Per tot això, aquests tres grups municipals lamenten la reacció de l’alcalde i denuncien que l’actitud de Ramon Ferré és de menyspreu cap a l’oposició.