Nova programació d’activitats per commemorar els vuitanta anys de la Guerra Civil

Permet conèixer, reflexionar i analitzar les claus d’aquest conflicte bèl·lic

0
399
Exposició del cartells de la Guerra Civil a Catalunya que es va dur a terme l'any passat.

En el marc de la commemoració dels vuitanta anys de la Guerra Civil, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra, conjuntament amb el Centre d’Estudis Sinibald de Mas, ha organitzat, un any més, tot un seguit d’actes per tal de recuperar la memòria d’aquest esdeveniment tan transcendental com tràgic. Aquesta programació ha de permetre conèixer, reflexionar i analitzar, gairebé vuitanta anys més tard, les claus d’aquest conflicte bèl·lic i rebutjar la irracionalitat i la crueltat de les guerres, així com reivindicar en el present i en el futur la convivència pacífica i democràtica entre les persones.

Tot i que les activitats conformen un conjunt global, el seu calendari es presenta al voltant de tres eixos:

  • Dues conferències i una obra teatral aproparan el públic a la figura d’Antoni Rovira Virgili. Una figura cabdal en la història del país que, tot i donar nom a la Universitat de Tarragona, és un gran desconegut per a molts.
  • Es recordarà com va ser la vida de molts torrencs en l’anomenat, per alguns historiadors, l’any del terrora causa de l’elevat nombre de bombardejos a Catalunya i, per extensió a Torredembarra. L’organització recupera una exposició que ja es va mostrar fa deu anys: Patrimoni de la por. Els refugis antiaeris de Torredembarra 1936-1939, i es preveuen unes visites al refugi de la plaça de la Font. També tindran lloc dues conferències complementàries de l’exposició, una en relació als bombardeigs al Tarragonès i l’altra, a la defensa passiva que es va organitzar a la població.
  • Al març, hi haurà dues conferències on es reflexionarà al voltant dels canvis produïts al model festiu i cultural i l’economia de subsistència esdevinguts aquells anys i es recordarà el fet que es va arribar a imprimir paper moneda local.

FER UN COMENTARI