Comença la segona fase de les obres del carrer de Pere Badia a Torredembarra

0
599

La segona fase de les obres de reordenació urbanística del carrer de Pere Badia s’inicia aquest dilluns 15 d’octubre amb un replantejament de la planificació per adaptar-la a la realitat de l’obra i garantir la seva finalització dins del termini previst de tres mesos.

El principal canvi sobre la planificació inicial és que les demolicions es faran conjuntament en trams no paral·lels per així evitar endarreriments fruit de la concentració de maquinària en un mateix espai, per tot seguit ja iniciar la pavimentació. D’aquesta manera, aquest dilluns comencen els treballs en dues zones: dels números 5 a 11 i dels números 25 a 43. Ja serà a partir del dia 18 d’octubre quan s’abordaran les tasques a realitzar en dos trams més de carrer: dels números 2 al 8 i del 20 al 32. Més tard, el 25 d’octubre, començarà la zona ubicada enfront de la rotonda on conflueixen Pere Badia i Garrofers. S’ha decidit esperar a aquesta data perquè aleshores ja s’haurà reobert el trànsit al carrer de Ferran de Querol i es podrà treballar més còmodament a la zona de la rotonda. La previsió és que la segona fase finalitzi el 22 de novembre en tots aquests trams.

Pel que fa a les actuacions de la plaça, aquestes continuaran fins al 9 de novembre, després que es retardés l’inici una setmana (passat l’11 de setembre) i que s’hagués d’aturar per soterrar un cablejat. Els trams corresponents a la primera fase de les obres ja són transitables a l’espera d’executar els acabats.

Tota aquesta actualització d’afectacions s’ha dissenyat a partir de la reunió a peu d’obra que va tenir lloc fa uns dies i en la qual hi van prendre part l’alcalde, Eduard Rovira; el regidor de Via Pública i Manteniment, Vale Pino, i la regidora d’Urbanisme, Clara Solivellas. En aquesta primera fase s’ha produït una setmana de retard de mitjana però el ritme general de l’obra indica que s’acabarà dins de termini. Les feines finals a tot el carrer tindran lloc entre el 23 de novembre i el 5 de desembre. Durant les obres es pot contactar amb l’encarregat per gestionar incidències individualitzades i també es pot escriure un correu a: obresperebadia@gmail.com

Cal recordar que les ordres de reordenació urbanística del carrer de Pere Badia es van adjudicar a l’empresa Infraestructuras Trade, SL per un import de 308.137,61 €. Per al seu finançament, l’Ajuntament compta amb una subvenció de 227.933 € del Pla d’Acció Municipal (PAM) 2017 de la Diputació de Tarragona. La resta prové de l’aplicació pressupostària de les inversions financerament sostenibles. Aquestes obres no comportaran cap despesa per als residents al carrer (no es giraran contribucions especials).

FER UN COMENTARI