El ple de Vilafant ha aprovat el reglament de participació ciutadana, un document que s’ha treballat durant quasi un any a través de diferents tallers i reunions entre ciutadania, entitats del municipi, polítics i tècnics. Un text que ha de ser una eina per estimular la participació de la ciutadania, en definitiva, el reglament ha de servir per obrir nous espais d’interlocució entre ciutadania i l’administració on poder aportar opinions, propostes o expectatives. Un reglament de participació que s’ha redactat gràcies a les aportacions dels mateixos vilafantencs i vilafantenques «hem volgut que el procés de redacció d’aquest reglament servis per plantar la llavor de la participació ciutadana per això hem volgut que els nostres veïns i veïnes se’l fessin seu», ha explicat Meritxell Novillo regidora de participació ciutadana de Vilafant.
Aquest nou text marcarà les regles del joc i ens permetrà facilitar l’aportació d’idees i el debat amb l’administració «volem que aquest text ens serveixi per aprendre, tots plegats, a participar i a construir entre tots el nostre municipi. Penso que a través de la participació ciutadana podem generar sentiment de pertinença i cohesió de poble» ha afegit Novillo durant el ple.
En aquesta sessió també s’han aprovat les bases per licitar el servei educatiu de la llar d’infants 7 pometes de Vilafant. El contracte per a la gestió de la llar d’infants ha finalitzat i amb aquesta aprovació es posa fil a l’agulla per adjudicar la gestió d’aquest centre educatiu.
Una sessió on també es van tractar temes econòmics, com l’estat d’execució del pressupost d’aquest 2024. El regidor de serveis econòmics, Víctor Grau va explicar que s’ha fet una bona previsió, ja que el pressupost en aquest moment, passats sis mesos de l’any, s’ha executat el 47,96% pel que fa als ingressos i el 41,86% de les despeses. En aquest ple també es van aprovar diverses modificacions de crèdit, la més destacada la modificació per tal d’incloure 300.000 € que l’ACA concedeix a l’Ajuntament per poder realitzar millores en la xarxa d’aigua fins al 2025.
Amb la voluntat de treballar per un Vilafant més igualitari, el ple va aprovar l’adhesió a dos plans comarcals, un pensat per millorar les oportunitats i condicions de les persones LGBTI+ i l’altre per lluitar contra les desigualtats de gènere. L’alcaldessa de Vilafant Montse De La Llave durant la sessió va explicar que es tractava de dos plans que han de servir com a eina per continuar treballant per un Vilafant amb igualtat d’oportunitats per a tothom.
En l’àmbit comarca, també, es va aprovar la pròrroga del Conveni perquè el Consell Comarcal de l’Alt Empordà continuï oferint els tallers de memòria i gimnàstic suau per a la gent gran. La regidora de salut de Vilafant, Rebeca López va explicar que es tracta d’unes activitats amb molt èxit al municipi, que fomenten la salut tan física com també mental entre les persones de més edat
Una sessió ordinària del mes de juliol que també ha servit per decidir quins seran els dies de festa local per l’any que ve, s’ha acordat que a Vilafant el 2025 serà festa local el 3 de maig i el 16 de setembre.