La Universitat de Girona, denunciada per “maltractar greument” una gallina

Avatar photo

Uns militars van localitzar l'animal i van alertar els Mossos

La Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) denuncia la Universitat de Girona (UdG) per “maltractar greument” la gallina localitzada en un camp de maniobres a la base militar de Sant Climent Sescebes (Alt Empordà).

Segons diu l’ONG en un comunicat, l’autorització per a la investigació relacionada amb l’àliga cuabarrada estableix que, encara que s’utilitzi l’animal com a “esquer viu”, ha d’estar en “bon estat sanitari i de salut” i no pot “ser mutilat ni patir cap lesió física”. “Els testimonis i les proves aportades apunten que va estar lligada durant diversos dies pel cap i les potes, sense menjar ni aigua”, exposa Faada que reclama l’obertura d’un expedient sancionador i que es revoqui l’autorització.

Faada exposa al comunicat que, segons informacions recopilades per l’ONG, la gallina estava “desplomada i immobilitzada” al costat de dues càmeres de foto-trampeig, una etiquetada amb el contacte de la UdG informant que formava part d’un estudi de la fauna.

Això va passar el 5 d’octubre i els militars que van localitzar l’animal i van alertar els Mossos d’Esquadra, que es van desplaçar fins al lloc. Aleshores, va arribar un biòleg que va explicar que la presència de la gallina, una càmera i un sensor de moviment formaven part d’una investigació científica autoritzada. Els Mossos van comissar la gallina i els aparells i van anar, amb el biòleg, fins a la comissaria de la Jonquera on van prendre declaració a l’investigador. Els Mossos van instruir diligències informatives per al jutjat.

“Des de Faada hem comprovat que la Universitat de Girona està fent un estudi de fauna a la zona de l’Alt Empordà amb què el pretén capturar un exemplar l’àliga cuabarrada amb la finalitat de col·locar-li un transmissor que evidenciï quin és el seu territori i avaluar possibles impactes en l’espècie”, exposa l’ONG que afegeix que això demostra que la gallina s’utilitzava com a “esquer viu”.

Segons Faada, fins i tot comptant amb autorització, la normativa obliga a garantir que l’esquer estigui “en bon estat sanitari i de salut, garantint el seu origen i traçabilitat i sense que pugui ser mutilat ni patir cap lesió física”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Mor un ancià atropellat per un autobús municipal

Notícia següent

Grandvalira presenta la campanya de les Finals de la Copa del Món

Notícies relacionades