Un brot de coronavirus afecta 39 interns del Puig de les Basses

A les diferents presons de Catalunya hi ha 74 interns i 67 treballadors que han contret la covid-19

Passadís del mòdul de dones del centre penitenciari del Puig de les Basses de Figueres. ACN.
Un brot de coronavirus afecta 39 interns de la presó del Puig de les Basses i ha obligat a aïllar tot un mòdul del centre penitenciari. En concret, el mòdul 5. Aquí hi ha 89 presos, dels quals gairebé la meitat han donat positiu per covid-19. Tots ells o bé són asimptomàtics o bé presenten simptomatologia lleu, segons informa el Departament de Justícia. Els qui han contret la malaltia es troben a la Unitat Covid-19 de la presó o bé a les cel·les de la segona planta del mòdul, on els atén personal sanitari. A més, també s’han detectat sis positius entre els professionals del Puig de les Basses. A les diferents presons de Catalunya, ara mateix hi ha 74 interns i 67 treballadors que s’han infectat pel virus.
Segons informa la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, el brot de coronavirus detectat al Puig de les Basses ha afectat el mòdul 5 del centre penitenciari. Aquí hi ha 89 interns distribuïts a les diferents cel·les. Salut els ha fet proves a tots ells, i també als diferents treballadors que estan en contacte amb els presos.

Hi ha hagut 39 interns que han donat positiu per covid-19. Tots ells, però, són asimptomàtics o bé presenten simptomatologia lleu. Seguint el protocol marcat en aquests casos, el centre penitenciari ha posat el mòdul 5 en aïllament. És a dir, que els interns fan vida a les cel·les i no poden fer ús ni dels espais comuns del mòdul ni de la resta de serveis de la presó.

Els interns que s’han infectat estan a la Unitat Covid-19 del Puig de les Basses i a la segona planta del mòdul 5, on els atén personal sanitari. Els interns que no han contret el virus romanen a la primera planta del mòdul 5. Ocupen cel·les que es desinfecten de manera preventiva per extremar les mesures higièniques.

74 interns i 67 treballadors

Segons informa Justícia, en aquests moments a les diferents presons de Catalunya hi ha 74 interns que han donat positiu per covid-19. D’aquests, 47 es troben al Puig de les Basses (aquí hi ha tant els 39 del brot que ha afectat el mòdul 5 com vuit més, que s’han derivat a la Unitat Covid-19 procedents d’altres centres penitenciaris).

Dels 47 interns positius que es troben al Puig de les Basses, 26 estan aïllats a les cel·les del mòdul 5. I els 21 restants, a la Unitat Covid-19. La resta de presos que han contret el virus es troben repartits en diferents centres penitenciaris. Per exemple, deu estan a la Unitat Covid-19 de Brians 2, vuit més a la infermeria de Mas d’Enric o tres a la infermeria i a ingressos del centre penitenciari de Ponent. També hi ha dos interns ingressats a hospitals públics i un que passa el confinament a casa, en aplicació de l’article 86.4.

A banda dels interns, també hi ha 67 professionals que formen part de les plantilles de les presons que han donat positiu per covid-19. D’aquests, sis treballen al Puig de les Basses.