Tres regidors de Junts per Figueres s’incorporen al Partit Nacionalista de Catalunya

Es mantindran al grup municipal, que defensa la "pluralitat" i el respecte a "totes les sensibilitats polítiques"

Tres regidors de Junts per Figueres –Carles Arbolí, Alba Albert i Miquel Fernández- s’han incorporat al Partit Nacionalista de Catalunya (PNC), segons han informat en un comunicat. Els tres edils, que es van presentar a les darreres eleccions de número 2, 3 i 9 de la candidatura encapçalada per Jordi Masquef, continuaran al grup municipal, que està a l’oposició.

En un comunicat, el partit defensa la “pluralitat” de la formació i el respecte cap a “totes les sensibilitats polítiques”. Arbolí era l’únic militant del PDeCAT, del qual ja ha formalitzat la baixa, mentre que els altres dos regidors es van presentar com a independents.

Carles Arbolí, Alba Albert i Miquel Fernández es van estrenar com a regidors en aquest mandat després de formar part de la candidatura electoral de Junts per Figueres. Aquest dimecres han anunciat en un comunicat que s’incorporen al PNC i que continuaran formant part del grup municipal.

Arran de l’anunci, Junts per Figueres ha defensat la “pluralitat” del projecte polític i subratlla respecten “totes les sensibilitats polítiques”. Arbolí era militant del PDeCAT des de l’estiu del 2016 i ja ha formalitzat la baixa del partit. Albert i Fernández, que també s’han estrenat com a regidors aquest mandat, es van presentar a les eleccions com a membres independents.

Al comunicat, Carles Arbolí, que també col·labora amb l’associació El País de Demà des de la seva fundació, explica que l’adhesió al PNC respon a la “convicció personal que el país necessita una nova centralitat política, allunyada de qualsevol confrontació, que es dediqui a resoldre els problemes de la gent i no a crear-ne de nous”. Segons Arbolí, “la ciutadania reclama més gestió i menys gesticulació”.

En la mateixa línia, Albert considera que la incorporació al PNC significa també “el compromís amb un projecte polític que, més enllà de no renunciar a la major quota de llibertat possible pel país, respon amb una visió moderna i ambiciosa als nous reptes climàtics, educatius, econòmics i socials que tenim com a societat i en els quals els més joves hi tenen molt a dir i, sobretot, a fer”.

Miquel Fernández assegura que s’ha sentit atret pel projecte del PNC perquè és una formació política que ·prioritza un model de país basat en el progrés econòmic i social, on valors com la meritocràcia són perfectament compatibles amb la generació de polítiques perquè ningú es quedi enrere”. “El país l’hem de reconstruir entre tots els catalans i catalanes, sense exclusions, perquè això ens farà més forts”, afegeix Fernández.

La secretària general del PNC, Marta Pascal, valora de forma molt positiva la incorporació dels tres regidors figuerencs perquè “consolida aquesta voluntat fundacional de seguir creixent i construir un gran espai central i transversal amb persones de sensibilitats diverses”.

Junts per Figueres ha emès un comunicat on subratlla que el grup municipal “va més enllà de les sigles dels partits polítics i prioritza el projecte de ciutat per davant dels moviments d’ordenació de l’espai polític que s’estan produint”. I remarquen que aquests tres regidors tenen un “compromís ferm” amb el projecte de la candidatura encapçalada per Masquef. La formació defensa que la “transversalitat” és “un valor a preservar” i situa Junts per Figueres com a “model de pluralitat”.