Dilluns, 24 de juny de 2024
És notícia

Tossa inicia l’adequació del museu per tornar a pertànyer a la xarxa de museus

Avatar photo

Una inspecció l’any 2016 va recollir deficiències greus i se’l va fer fora de la xarxa

L’Ajuntament de Tossa ha iniciat els tràmits de licitació per a adequar el Museu Municipal perquè torni a pertànyer a la xarxa de museus de Girona. I és que, cal recordar que, una inspecció l’any 2016 del Departament de Cultura va detectar incompliments greus de la normativa museística, fet que va implicar no només que els seus béns passessin a la consideració de “col·lecció”, sinó que no tingués accés a més subvencions.

Ara, l’actual equip de govern ha iniciat la licitació per a fer l’adequació correspont, valorada en uns 568.000 euros. Entre les diferents accions que es portaran a terme, destaca la instal·lació d’un ascensor adaptat, millora de l’accessibilitat, solucionar les patologies existents en les cobertes, mitgeres i façanes, una cambra higiènica adaptada i lluernes a les cobertes.

El projecte forma part del Pla de Sostenibilitat Turística que invertirà 1,2 milions d’euros a Tossa en dos anys en diversos projectes. L’aposta per la cultura i la sostenibilitat de la població ha estat clau per ser un dels tres projectes seleccionats en la convocatòria 2022 de l’edició ordinària del programa.

L’objectiu del programa és impulsar la transformació de les destinacions turístiques cap a un model basat en la sostenibilitat mediambiental, socioeconòmica i territorial així com donar suport al desenvolupament d’estratègies de resiliència davant dels nous reptes als quals s’enfronta el sector turístic.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Hospital Joan XXIII realitza el primer implant de pròtesi de penis a Tarragona

Notícia següent

Una organització criminal a Sabadell retenia dones migrades i les explotava sexualment

Notícies relacionades