Diumenge, 14 d'abril de 2024
És notícia

Tossa de Mar aprovarà aquesta setmana el pressupost per a l’any 2024

Avatar photo

L’Ajuntament de Tossa té intenció d’aprovar demà dijous el pressupost per a l’any 2024, que ascendeix a 16.025.768,95 euros. D’aquests diners, 187.341,76 euros es destinaran a  inversions. Entre les principals inversions hi ha el projecte executiu de la nova  biblioteca (66.131 euros); el pla digital intel·ligent pel control d’aforament i  mobilitat de la població (52.245 euros); o la nova senyalització turística (52.325  euros. A més, s’ha pressupostat l’ampliació de la residència geriàtrica per 1,8  milions d’euros. 

Pel que fa a despesos corrents, destaquen els més d’1,5 milions d’euros que es  destinaran a recollida de residus i vidres; els prop de 850.000 euros que es  destinaran a neteja viària; els 175.000 euros que es destinaran a neteja de  platges; o els 35.000 euros que es destinaran en subvencions socials. 

L’alcalde de Tossa, Martí Pujals, explica que “els objectius principals que  persegueix el Pressupost 2024 de Tossa són els del manteniment dels  serveis que es presten a les persones conciutadanes del municipi. El  pressupost de despeses respon a una contenció extrema d’aquesta.  Tan sols s’hi han reflectit tots els increments previstos per costos de  personal, i altres de subministraments i de serveis que s’incrementaran, bé fruit de la inflació, bé per altres causes alienes”. Pujals afegeix que “és  voluntat de l’equip de govern extremar eficaçment el control de la  despesa en el pròxim exercici de 2024. Només d’aquesta manera podrem  cloure l’exercici que encetarem amb un resultat satisfactori”. Finalment,  l’alcalde afirma que, en l’elaboració d’aquest pressupost, s’han tingut en  compte les accions proposades pel grup polític “Tossa Sempre”. 

Cal recordar que la confecció del pressupost l’exercici 2024 ha estat una tasca  “feixuga i laboriosa” perquè, entre altres motius, el govern no ha pogut tirar  endavant la modificació del 6% a l’alça del tipus de l’IBI urbana ni l’increment  del 30% del preu públic de la recollida d’escombraries comercial perquè  l’oposició, que té majoria, s’hi va negar. 

 

 

 

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Troben l’Alexis, el nen d’11 anys desaparegut durant una excursió escolar

Notícia següent

El projecte Inspira STEAM arriba a gairebé 1.800 escolars

Notícies relacionades