Divendres, 2 de maig de 2025
És notícia

Sílvia Paneque es compromet a sumar recursos destinats als esports a Girona

Avatar photo

Ángel Martínez ha acompanyat Sílvia Paneque per comprometre’s que, si és alcaldessa de Girona, hi haurà un salt endavant colossal per als esports a Girona

Girona és una ciutat de primera, segons la candidata a l’alcaldia de Girona Sílvia Paneque, per moltíssimes coses i també per tenir quatre equips a la primera divisió. Això no obstant, també ha explicat que fa anys que hi ha clubs que «se senten profundament maltractats per les condicions en què han de competir». El número sis de la llista, Ángel Martínez, que va jugar uns anys amb el Girona Futbol Club, va escriure fa uns dies sobre «l’estat deplorable» dels vestidors de les noies del Gerunda FC. Això, ha explicat Sílvia Paneque, «és un exemple més de les diferents dificultats que enfronten molts equips esportius a Girona»

Aquest mandat, Sílvia Paneque va arribar a un acord per canviar la gespa artificial de molts camps de futbol municipal. Però, segons la candidata, el problema va molt més enllà. La ciutat de Girona no ha construït cap equipament esportiu els últims dotze anys i, aquest fet, diu Sílvia Paneque que té conseqüències per a equips esportius amb un nivell molt alt, que han d’entrenar a diferents llocs durant la setmana o que no troben facilitats per poder entrenar en una disciplina concreta. «El món de l’esport a Girona coneix perfectament que la ciutat pateix de fa massa temps falta d’equipaments i, per aquesta raó, el proper mandat ha de ser el de l’inici de construcció d’un nou pavelló». 

Fa uns dies la candidata a l’alcaldia de Girona, Sílvia Paneque, va explicar que la ciutat havia de tenir una «Estació 2030 de l’esport i del ciclisme» a la zona nord-oest de la ciutat. El projecte és tenir dues pistes per a bicicletes, un circuit tancat, segur i ampli per a bici de carretera; i, a l’interior d’aquest primer, diferents rutes per a bicis de muntanya. Juntament amb Àngel Martínez han començat a parlar amb diferents marques esportives que tenen interès a engegar propostes de col·laboració entre els àmbits públic i privat. En aquest espai, hi hauria diferents pistes esportives de la mida d’un camp de pàdel relacionades amb el futbol, el bàsquet, el patinatge, etc. «És un pol d’atracció de persones, comerços i habitatges turístics per a ciclistes i esportistes», ha dit Ángel Martínez. «Aquest projecte, a més, endreçaria el Barri Vell i l’alliberaria de pressions que a hores d’ara són excessives». 

Segons la candidatura de Sílvia Paneque, «l’esport ha estat un dels grans oblidats dels últims anys». La ciutat de Girona té un gran nombre de famílies que dediquen moltes hores de la setmana a l’esport, fet que converteix Girona en una ciutat de la salut i de la qualitat de vida, «únicament falta -ha dit Sílvia Paneque- que l’Ajuntament hi sigui, hi aposti i hi col·labori». L’Agenda 2030 estableix que la qualitat de vida de les persones està relacionada, entre altres Objectius de Desenvolupament Sostenible, amb la pràctica esportiva. «Per aquesta raó, proposem el nom Estació 2030 de l’esport i del ciclisme», tant perquè vol ser «un nucli de gaudi de gent que viu amb l’esport»; com també perquè «és un pas endavant en fer de Girona una ciutat amb més qualitat de vida segons els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030», ha explicat. 

La ciutat mediterrània i europea ha estat definida aquest últims anys per Sílvia Paneque i Sureda com un espai de qualitat de vida on a cada carrer hi ha veïns, oficines, parcs, arbres, turistes, etc. «La diversitat de perfils de persones diferents crea una sinèrgia creadora i productiva, però si es perd l’equilibri, aleshores els barris perden qualitat de vida». Per a Sílvia Paneque i Ángel Martínez, l’esport és no només un poderós ingredient per potenciar la salut de joves i de gent de totes les edats, sinó que també pot ser un impuls per «recuperar l’equilibri perdut». 

«Camina, salta, agafa la bici, córrer, xuta! Girona té tot el potencial per ser una ciutat de referència en l’esport», diu Ángel Martínez. Sílvia Paneque s’il·lusiona en pensar que «Girona, amb la qualitat de vida i el perfil de la ciutat, ha creat un pol d’atracció de persones que venen a fer esport aquí». El problema, diu la regidora, és que el govern municipal ha estat absolutament absent també en aquesta qüestió. Les coses han evolucionat amb «poc ordre» i això ha produït «desequilibri». La proposta, que la candidata Paneque ha presentat al Parc del Migdia, busca donar molts més recursos als esports de Girona, d’una banda; i crear un pol turístic i esportiu a la zona oest de la ciutat, que generarà més «equilibri» a la ciutat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Street Gallery de Reus convida a reflexionar sobre les desigualtats que hi ha al planeta

Notícia següent

Salou rep 5 MEUR per consolidar-se com a destinació turística sostenible

Notícies relacionades