«Roses Tour Familiar», nova proposta turística per conèixer el patrimoni de Roses

El nou producte «Roses Tour Familiar» vol incentivar el coneixement d’espais singulars i del
patrimoni de la vila entre els visitants infantils i les seves famílies, a través d’una activitat lúdica que es podrà dur a terme durant tot l’any. L’activitat s’ha plantejat com un joc pensat per a infants fins a 12 anys acompanyats per un adult responsable, on els participants han de descobrir, mitjançant senzilles endevinalles, deu punts d’interès de la vila senyalitzats in situ amb una placa i un pictograma en relleu.

Per completar el joc, nens i nenes hauran de desplaçar-se als deu punts indicats, trobar la placa amb el pictograma i reproduir-lo a la fitxa corresponent facilitada prèviament a l’Oficina de Turisme, gravant-lo al damunt amb una cera de color. Els participants disposen de deu dies per completar el recorregut i les deu fitxes, que hauran de retornar a l’oficina de Turisme, on seran recompensats pel seu esforç amb un petit obsequi. El material ha estat editat en diferents idiomes.

D’aquesta manera, els infants comptaran amb un al·licient engrescador per anar realitzant el recorregut per deu dels principals punts d’interès de Roses, com són el castell de la Trinitat, l’església de Santa Maria, el port pesquer (Confraria de Pescadors), el mercat municipal, el far de Roses, la plaça de la Pau, el port esportiu (Grup d’Esports Nàutics), l’antic rentador, el canó del passeig Marítim i la Ciutadella.

La nova activitat permet relacionar quatre aspectes com són la promoció del patrimoni, l’ampliació de l’oferta familiar, la incentivació de l’activitat física i l’adaptació a les actuals circumstàncies que aconsellen fer activitats individuals o en petits grups.