Barcelona aprova una convocatòria pública de 7 MEUR per a projectes de cooperació internacional

Per primera vegada s'inclouen com a prioritats la sobirania alimentària, la sobirania energètica i la sobirania digital

La comissió de govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dijous una nova convocatòria pública de 7,07 milions d’euros per a projectes de cooperació internacional i educació per a la justícia global. Les entitats i ONG interessades podran presentar les seves sol·licituds durant 15 dies hàbils, un cop es publiqui l’anunci al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB), tant per a projectes anuals com bianuals. La novetat de la nova convocatòria és que s’afegeixen com a prioritats temàtiques específiques en tots els projectes la sobirania alimentària, la sobirania energètica i la sobirania digital.
La nova convocatòria pública destina 3,17 milions per a projectes de cooperació per a la justícia global, 1,8 milions per a projectes de cooperació per la justícia global en ciutats específiques, que està centrada a reforçar els governs locals de les ciutats sòcies en el desplegament de les polítiques municipals, i 2,1 milions per a projectes d’educació i incidència per a la justícia global.

En paral·lel, 5,07 milions del pressupost de 2021 es destinen a projectes anuals i a la primera anualitat dels plurianuals, i els 2 milions restants, a càrrec del pressupost de 2022, per a projectes que encara que s’iniciïn enguany s’executen durant dos anys.

El consistori assegura que d’aquesta manera, Barcelona mantindrà en el màxim històric del seu pressupost a projectes d’aquest tipus. En un comunicat afegeix que la dotació pressupostària representa el compliment des de l’any 2015 del compromís de destinar el 0,7 del pressupost a projectes de justícia global i desenvolupament en països més pobres. “Barcelona es consolida, per tant, com la ciutat europea que més diners destina a aquesta qüestió”, rebla la nota.

Geogràficament la convocatòria prioritza ciutats de l’entorn de la Mediterrània i l’Orient Mitjà com són Amman (Jordània), Saïda (Líban), Tetuan (Marroc), Tunis (Tunísia), poblacions palestines de Cisjordània i la Franja de Gaza, o bé campaments de persones refugiades sahrauís a Tindouf i territoris kurds a l’Iraq i Síria; d’altres de l’Àfrica Subsahariana com Maputo (Moçambic) i Dakar (Senegal); i també de l’Amèrica Llatina i el Carib com l’Havana (Cuba) i les ciutats colombianes implicades en el procés de pau.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

«Roses Tour Familiar», nova proposta turística per conèixer el patrimoni de Roses

Notícia següent

La gala dels Premis Enderrock 2021 se celebrarà el 8 d’abril a l’Auditori de Girona

Notícies relacionades