Roses ja llueix el nou mural contra la violència masclista

Aquest cap de setmana l’artista urbà Rice ha elaborat un mural a la plaça de les Babeques que, sota el lema ‘Ens Volem Lliures’

Amb l’objectiu d’abordar les reivindicacions del 25N-Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones des d’una vessant el més transversal i participativa possible, l’Ajuntament de Roses organitza des del passat mes de novembre un programa d’activitats culturals, juvenils i informatives amb les quals vol fer reflexionar, obrir el debat i fer palesa la problemàtica de la violència masclista

La representació teatral de La segona Eva, la xerrada sobre violència obstrètica de l’associació Marones i l’emissió del documental La Nostra Veu, han precedit l’acció duta a terme aquest cap de setmana per part de l’artista Rice. Una acció en la qual pren la paraula la població jove i que ha consistit en la realització d’un mural a la plaça de les Babeques.

Sota el nom artístic de RICE, Eduard Sacrest Soy desplega gran part de la seva producció artística en l’àmbit de les intervencions a l’espai públic. Prenent l’entorn urbà com a espai d’acció, les seves propostes pictòriques materialitzen els seus interessos, preocupacions i reflexions i busquen interpel·lar els espectadors fortuïts que deambulen per aquests espais. Aquest és l’objectiu del nou mural que des d’ahir es pot veure a la plaça de les B. En les properes setmanes l’Àrea de Joventut organitzarà una festa per inaugurar el nou espai, que comptarà amb música de dj i batalla de galls.

Per a Verònica Medina, regidora de Joventut de Roses, “més enllà de la necessària jornada de visibilització i reivindicació del 25N, cal que tots i totes tinguem molt present el seu missatge i la lluita per l’eradicació de la violència cap a les dones els 365 dies de l’any. Per això, des de l’Ajuntament hem volgut ampliar i diversificar la programació d’activitats per a la conscienciació d’aquest greu problema de la nostra societat i continuem impulsant polítiques de govern des de les diferents àrees, com el Protocol contra violències sexuals als espais d’oci aprovat recentment”.