Roses competirà aquest estiu per aconseguir la Bandera Verda d’Ecovidrio

Ecovidrio, l´entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat de residus d’envasos de vidre a Espanya, llança una nova edició del Movimiento Banderas Verdes, una iniciativa que té com objectiu guardonar l´esforç d´establiments hostalers de la zona d’hostaleria local i l´activisme dels municipis costaners per a la transició verda.

Aquesta edició comptarà amb la participació de 23 municipis de Catalunya, als quals s´ha unit l´Ajuntament de Roses i els 210 establiments hostalers de la localitat. Junts, tractaran
d’incrementar els nivells de recollida selectiva d´envasos de vidre i mobilitzar al sector hostaler per a llevar-li la bandera a Pals i Tossa de Mar, guanyadors de l´última edició.

Banderas Verdes, un moviment per a la recuperació verda

Banderas Verdes es consolida com una de les iniciatives clau de l´aliança d´Ecovidrio amb l’hostaleria en un moment marcat la necessitat d´una transició verda. De fet, a nivell estatal, aquesta campanya es desenvolupa a 129 municipis costaners, de cinc comunitats autònomes diferents i compta amb la participació de 14.000 establiments hostalers.

Almuñécar, Marbella, Pals, Tossa de Mar, Benidorm, Dénia, Palma i San Javier van resultar
guanyadors de l´última edició i competiran per revalidar el reconeixement. A l´última edició, Banderas Verdes va aconseguir elevar la recollida d´envasos de vidre fins les 48.226 t, un 11,2% més que a l´exercici anterior. A més, gràcies al reciclat d´aquesta quantitat, es va aconseguir evitar l´emissió de 24.514 tones de CO2, equivalent a retirar 11.446 cotxes de la circulació durant un any.