Retorn del curs escolar als centres educatius de Blanes després de les vacances de Nadal

El calendari del curs escolar marcava que s’hauria d’haver tornat el passat divendres, però a mitjans de desembre ja es va avançar que s’ajornava per aquest dilluns per la COVID

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Aquest dilluns, 11 de gener, ha significat el retorn a l’escola després de les vacances de Nadal als centres escolars de Blanes, igual que a la resta de Catalunya. Inicialment, el calendari del curs escolar 2020-2021 indicava que la represa de les classes en primària i secundària hauria d’haver estat divendres passat, 8 de gener.

Però a mitjans de desembre la conselleria de Salut de la Generalitat va avançar que, per raons sanitàries, i amb l’objectiu d’ampliar la separació entre els possibles contactes durant les celebracions nadalenques i la tornada a les aules, ajornava el retorn tres dies més tard, per aquest dilluns. L’objectiu, doncs, ha estat minimitzar el risc de contagi de la COVID-19 als centres educatius i el conseqüent confinament de grups.

Amb aquesta resolució dictada per la Generalitat, el passat divendres 8 de gener va comptar com a festiu. Des que es va donar a conèixer, hi ha hagut un llarg debat respecte la idoneïtat o no de mantenir la data d’aquest dilluns pel retorn als centres educatius. Principalment per l’empitjorament de les dades sobre positius en COVID-19, que han indicat la seva clara expansió.

Un dels col·lectius que s’ha mostrat més reticent a mantenir la data d’aquest dilluns és el científic. Experts en l’àmbit sanitari han reclamat l’ajornament de la reobertura dels centres, mentre paral·lelament la Societat Catalana de Pediatria considerava que els nens i nenes no tenen perquè ser la causa principal de transmissió. El debat el va tancar diumenge el conseller d’Educació, Josep Bargalló, qui va assegurar que al llarg de l’última setmana el govern català no s’havia plantejat en cap moment la possibilitat de no obrir les escoles tot i les negatives dades epidemiològiques.