El PSC encarrila les negociacions per a un acord a l’alcaldia de Blanes

Jordi Hernández, el candidat socialista a l'alcaldia, preveu que aquesta setmana es pugui acabar de tancar una negociació sobre les àrees que hauria de portar cada membre del govern local

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El candidat a l’alcaldia del PSC a Blanes (Selva), Jordi Hernández, comença la setmana amb una nova ronda de contactes amb la resta de formacions per teixir un pacte de govern que doni estabilitat a la formació al llarg del mandat.

 

Els socialistes van guanyar els comicis amb sis regidors, mentre que ERC s’ha quedat amb quatre i Junts i Blanes en Comú Podem van aconseguir tres representants.

 

Al llarg de la setmana passada, Hernández ja va fer una primera ronda d’entrevistes, però ara preveu que aquesta setmana es pugui acabar de tancar una negociació sobre les àrees que hauria de portar cada membre del govern local. Hernández ha afirmat a l’ACN que hi ha “molta afinitat” amb Blanes en Comú Podem i amb Junts.

 

El PSC va guanyar les eleccions municipals a Blanes després que aconseguís sis regidors, un més que els que va aconseguir el 2019. Fa quatre anys, els republicans van avançar-los van quedar empatats en nombre de regidors. Ara, el 28 de maig els socialistes van créixer un regidor i Esquerra en va perdre un, fet que dona un avantatge de dos edils per al PSC.

 

Amb aquesta diferència Jordi Hernández creu que ha de prevaldre per marcar el nou govern. “Està clar que la gent va escollir un canvi”, ha afirmat el candidat socialista a Blanes. Per això, la setmana vinent va començar a reunir-se amb totes les formacions per establir aliances de cara a la constitució dels ajuntaments, el 17 de juny.

 

En la primera setmana de negociacions, Jordi Hernández ha destacat que ha tingut “molta afinitat” amb diverses formacions com ara Blanes en Comú Podem. De fet, el candidat socialista ha recordat que el seu projecte de ciutat fa que “ideològicament” estiguin còmodes amb “qualsevol força d’esquerres”. En aquest sentit, Hernández ha destacat que ha estat parlant amb l’alcalde en funcions, Àngel Canosa, tot i que sembla que costi més trobar l’acord que amb els comuns.

 

Facilitats en les negociacions amb Junts

Per altra banda, el candidat socialista ha destacat que també està trobant moltes “facilitats” entre els membres de Junts. Jordi Hernández, a més, ha recordat que aquesta força ha mantingut el mateix nombre de regidors que el 2019 (tres representants). Per contra, cal tenir en compte que els comuns havien estat en el govern anterior fins a l’estiu del 2022 i ara, les eleccions els han fet perdre un regidor.

 

Per a Hernández, són qüestions que cal valorar a l’hora d’establir els acords que hauran de segellar un pacte de govern. De fet, la principal intenció és arribar al 17 de juny amb un o més socis de govern per garantir l’estabilitat al llarg del mandat. El que sí que veu poc probable és que acabi incorporant alguna de les forces que ha tret un sol regidor al govern municipal.

 

De cara a aquesta setmana, Hernández ha assegurat que tornarà a parlar amb tots els partits tot i que la intenció és aprofundir més en els acords i posar programes i àrees sobre la taula per acabar de definir quines regidories ha de tenir el nou govern i qui hauria d’assumir-les.