La ciutat de Girona ha assolit el màxim històric en els preus de lloguer durant el primer trimestre de l'any amb una mitjana de 827 euros mensuals, segons l'estudi de la Cambra de la Propietat Urbana. Això suposa un increment del 22% en comparació amb l'últim trimestre del 2024, quan els preus se situaven sobre els 677,77 euros. De tota manera, l'últim període de l'any passat s'havia registrat una davallada en els preus a la capital gironina. A la ciutat de Figueres, els preus també creixen un 4,1% i a la zona de la Costa Brava, un 2,3%. Olot és l'única capital de comarca gironina que registra una davallada en els preus, amb una disminució de l'1,6% i una mensualitat de 532,59 euros de mitjana.
El preu de lloguer de mitjana a Girona se situa als 827 euros, el mateix que la mitjana Catalana. Malgrat tot, si excloem els lloguers de Barcelona, la mitjana catalana és uns 100 euros inferiors a la de la ciutat gironina. Malgrat tot, la Cambra de Propietat Urbana de Girona determina que s'ha acabat la tendència alcista que vivien els preus de lloguer des del 2022.
L'entitat assegura que l'increment que ha portat al màxim històric dels preus de lloguer a Girona demostra el fracàs de les regulacions de preu, tot i que constaten que des del 2024 es produeix una desacceleració de preus i acaba suposant un increment mínim en el conjunt de la demarcació. De fet, en el primer trimestre del 2025, els preus s'han mantingut bastant estables en el conjunt de la demarcació, amb increments del 4,1% a Figueres i del 2,3% a la costa i una reducció dels preus de l'1,6% a Olot.
Per altra banda, el nombre de contractes que s'han firmat en aquest primer trimestre de l'any ha estat un 19,1% menor que en l'últim trimestre de l'any passat a la capital gironina. En concret, els tres primers mesos del 2025 s'han tancat amb 535 contractes de lloguer nous, mentre a finals de l'any passat se'n van registrar 661. Qui registra una davallada més gran en comparació amb el trimestre anterior és Figueres, on el volum de contractes és un 25,3% menor. Des de la Cambra asseguren que els municipis registren "una forta tendència a la baixa" de nous contractes.
De tota manera, l'estudi també compara els contractes signats en els últims dotze mesos (entre l'abril del 2024 i el març del 2025. Aquesta comparativa mostra una disminució menys alarmant, ja que suposa una davallada de només el 5,11% de contractes a la ciutat de Girona i d'un 7,01% a Figueres. Segons, la Cambra de la Propietat Urbana de Girona, aquesta davallada es deu a la manca d'oferta d'habitatge de lloguer.