El Port esportiu de Roses renova les certificacions ambientals

Port de Roses ha tornat a validar les certificacions ISO14001: 2015 i EMAS acreditatives de la seva bona gestió ambiental

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Les certificacions són avalades per l’empresa acreditadora internacional SGS que audita  diversos aspectes de la qualitat de la gestió d’un port esportiu. Port de Roses estableix dins de la seva Política Ambiental els objectius de minimitzar els impactes de la seva activitat sobre el medi ambient, reduint els consums de recursos energètics i d’aigua, així com a una correcta gestió dels residus tant domèstics com especials que es generen a les seves instal·lacions.

També es marquen objectius de divulgació, formació i conscienciació entre els usuaris del port, mitjançant campanyes específiques sobre navegació responsable i respecte de l’entorn natural.

El valor afegit dels certificats  EMAS i ISO 14001 radica en què obliguen a la implantació d’un sistema de gestió continuat encarregat d’aplicar mesures i controls exhaustius per mantenir, i inclús millorar, la qualitat ambiental. Representen, doncs, l’aplicació de mesures de minimització de residus, d’estalvi de recursos i de sistemes de control d’incidències que es troben en revisió contínua per incidir en la millora constant. 

A més, tot i que les certificacions que s’acaben de renovar tenen validesa fins a l’any 2026, anualment, aquestes estan subjectes als resultats satisfactoris de les auditories de seguiment que es fan anualment, fet que comporta una doble garantia de l’exhaustivitat del sistema.