Ensurt a Blanes: salven la vida a una noia amb un atac de cor

    La mare de la jove havia trucat al SEM explicant que a la seva filla li estava costant molt respirar

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    La ràpida actuació de les patrulles de la Policia Local de Blanes va permetre la matinada d’aquest passat dijous salvar-li la vida a una jove de 26 anys, veïna del municipi, que havia patit una aturada cardíaca. Els fets van tenir lloc quan poc abans de les 3 de la matinada d’aquest passat dijous, quan des del SEM, Servei d’Emergències Mèdiques, van informar al cos de seguretat que anaven a atendre una aturada cardíaca que havia patit una noia al barri de Ca la Guidó-Mas Carolet, al nord de la ciutat.

    La mare de la jove havia trucat al SEM explicant que a la seva filla li estava costant molt respirar i que s’ofegava. Quan van arribar els efectius de la Policia Local de Blanes van veure que la família havia decidit traslladar-la amb el seu cotxe al haver empitjorat la situació. Al comprovar que estava inconscient i no respirava, els agents policials van treure la jove de l’interior del vehicle dels familiars i van iniciar les maniobres RCP de Reanimació Càrdio Pulmonar, a l’hora que posaven en marxa el dispositiu del DEA (Desfibril·lador Extern Automàtic) que duen tots els vehicles d’emergència de Blanes.

    Els policies van estar practicant-li la RCP fins que van arribar els sanitaris, que es van encarregar de continuar amb les maniobres. Quan finalment van aconseguir remuntar la víctima, va ser traslladada en ambulància a l’Hospital Josep Trueta per continuar sent atesa. Aquest passat divendres la jove continuava ingressada a la Unitat de Cures Intensives d’aquest centre sanitari en estat greu.