Palafrugell tenyirà la Torre de Can Mario en record a les víctimes del coronavirus

El 26 de març de 2020 es va registrar la primera mort a Palafrugell per Covid-19

Els propers dies 26, 27 i 28 de març la Torre de l’Aigua de Can Mario a Palafrugell quedarà il·luminada de verd durant la nit. La il·luminació es concretarà en la part més alta d’aquesta estructura. 

 

Així, aquest espai emblemàtic del municipi es tenyirà d’aquest color des de les vuit del vespre fins la una de la matinada durant 3 dies. El motiu principal d’aquesta iniciativa és en record de les víctimes que han patit el drama provocat per la Covid-19 durant el darrer any, així com també suposa un homenatge a les famílies i totes aquelles persones que han estat en primera línia en la lluita contra la pandèmia. Aquest record coincidirà amb el mateix dia que Palafrugell va registrar la primera mort per Coronavirus, el 26 de març de 2020. 

 

S’ha escollit la Torre de Can Mario perquè es tracta d’un punt “referent i emblemàtic” de la població, i al mateix temps, suposa una referència que és visible des de quasi qualsevol punt de tots els barris del municipi.

D’altra banda, l’Ajuntament de Palafrugell ha decidit que finalment el proper dia 10 d’abril farà entrega de la Medalla d’Honor de la Vila a totes les entitats i grups de voluntaris que van lluitar i segueixen treballant contra la Covid-19. A totes elles se’ls entregarà un Diploma commemoratiu per la tasca realitzada. L’acte, que estava previst pel mes de setembre de l’any passat, es va suspendre en aquell moment degut a les restriccions d’aforaments i espais de trobada. Ara, s’espera que, sempre que ho permeti el PROCICAT es pugui dur a terme aquest emotiu reconeixement.