Palafrugell destina prop d’un milió d’euros en un nou paquet de mesures econòmiques

Les mesures es van aprovar en el darrer ple municipal

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Palafrugell aprova un nou paquet d’ajudes directes, que superen els 800 mil euros, per pal·liar els efectes provocats per la COVID.

Segons l’alcalde del municipi, Josep Piferrer, “aquest pla de xoc treballa en tres branques molt concretes, la primera en referència a la reducció d’impostos i taxes, la segona amb ajudes directes i la tercera directament sobre les persones més vulnerables amb elements vinculats a Benestar Social”.

D’aquesta manera, pel que fa referència a les reduccions d’impostos i taxes, es farà una reducció de l’ICIO a les obres menors d’un 50% durant l’any 2021; una reducció de taxes d’escombraries per establiments tancats o jornades reduïdes, proporcional a l’afectació derivada de les mesures Covid i finalment una reducció de la taxa d’ocupació de via pública proporcional a l’afectació derivada de les mesures Covid. La previsió destinada a nivell econòmic d’aquestes reduccions tenen una previsió de 230.000 euros.

D’altra banda, des de l’Institut de Promoció Econòmica s’oferiran ajudes per activitats econòmiques que no hagin cessat en la seva activitat, amb una ajuda directa amb un màxim de 700 euros per establiment. I també s’oferiran ajudes a persones aturades i treballadors afectats amb un ERTO o ATUR en data d’1 de gener de 2021 i que estiguin empadronats a Palafrugell, amb una ajuda màxima de 100 euros per persona.

Aquesta suposa la tercera vegada, en els darrers mesos, que l’Ajuntament de Palafrugell destina una partida econòmica d’ajudes directes a tots aquells establiments que han estat colpejats per la crisi del Covid.

I pel que fa a les propostes econòmiques sobre Benestar Social es destinen en total més de 300 mil euros. Així entre les ajudes hi haurà la possibilitat del suport al lloguer d’habitatge (accés a l’habitatge i evitar pèrdua de l’habitatge habitual); ajudes als infants pel que fa als materials i menjadors escolars; un fons econòmic de reserva per la residència FPGG; el programa de comptador d’aigua social i una reserva de diners destinada al Centre de Distribució d’aliments.

Finalment, dins les mesures de caire econòmic es considera que les modificacions de l’ocupació de via pública que estaven previstes per abans de l’estiu es retarden fins a finals del proper mes d’octubre.

L’Ajuntament de Palafrugell va aprovar en la última sessió plenària més ajudes directes per fer front a la COVID, les quals també tindran un caràcter marcadament social.